Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Dr. Emin Dinççağ ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.
Vali Aksoy'u makamında ziyaret eden Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi yöneticileri ve üyeleri. diyabet hastalığıyla ilgili bilgiler vererek, Samsun'da yaklaşık 150 bin kişinin diyabet hastalığıyla yaşadığını belirttiler. Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Dr. Emin Diççağ, ziyarette yaptığı konuşmada, "Nüfusu 1 milyonun üzerinde olan ilimizde şu an 150 bin diyabetli hasta vardır. Derneğimiz, diyabet taramaları, diyabet eğitimi ve diyabetin farkındalığını artırmak için çalışmalar yapmaktadır. İnsanlarımız diyabet konusunda ne kadar bilinçli olursa, bu konuya o kadar duyarlı olurlar. Bu gün Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi olarak Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy'u ziyarete geldik. Zaman ayırıp bizleri kabul ettiği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise, "Diyabetle Yaşam Derneği'ne ilimizde diyabet konusunda toplumu bilinçlendirmek adına yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
(HAK-MAY-Eİ-Y)

11.12.2012 18:24:44 TSI

Editör: Wan Haber