Adana'nın en eski musiki kuruluşlarından biri olan Divan Musiki Derneği İcra Heyeti, 2013 yılının ilk konserinde dinleyicilerinden tam not aldı.
Divan Musikisi İcra Heyeti 2013 yılın ilk konserinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda musiki severlerle bir araya geldi. Daha önceki yıllarda gençlik ve çocuk korosu konserleri tertip eden Musiki Derneği, bu yılın ilk konserinde de dinleyicileri adeta büyüledi. Genç, yaşlı, kadın erkek çok sayıda Adanalı müzik sever, tiyatro salonunu doldurarak saatlerce musiki dinledi.
Konserin ilk bölümünde, Neva ve Uşşak dizelerinde eski ve yeni eserlere yer verildi. İkinci bölümünde koro, bir yeniliğe daha imza atarak, davullu zurnalı saz ekibiyle sıra gecesi türküleri sundu. Dinleyicilerin büyük beğenisini alan koro, konser boyunca alkışlandı. Koro Şefi Esen Uslu, "Biz dernek olarak sizler için çalışıyoruz. Böyle bir çalışmayı da, ilk kez ve deneme amaçlı olarak yapmış bulunuyoruz" dedi.
Konsere gelen vatandaşlar ise musikinin dinleyicileri değişik müzikler sunmasının olumlu olduğunu her konserden farklı bir haz aldıklarını söyledi.
(FKE-AKL-Y)

01.02.2013 09:31:42 TSI

Editör: Wan Haber