Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB), 2013 yılı yurtiçi ve yurtdışı fuar programının kesinleşmesinden sonra yer talebinde bulunmak üzere ilk ziyaretini Almanya'ya yaptı.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, 2013 yılında gerçekleştirilecek olan yurtiçi ve yurtdışı fuarları programının görüşmelerini yerinde yapıyor. Bu kapsamda Birlik Başkanı Salih Bankoğlu ve DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla, 10 11 Aralık 2012 tarihlerinde Berlin'e giderek bazı toplantılara katılıp görüşmelerde bulundu.
Ziyaretlerle ilgili bilgiler veren DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, "Bugüne kadar Hollanda _ Utrecht, Almanya Berlin ve Polonya Varşova fuarlarında ilçemize bir stand tahsis edildiği bildirildi. Diğerleri ise süreç içerisinde takip edilmektedir. 2010 yılı başından bugüne kadar yaptığımız disiplinli ve sürekli çalışmalar neticesinde, fuarlarına katıldığımız Turizm Ataşeliklerimizle ilişkilerimiz hassasiyetle sürdürülmekte olup taleplerimiz memnuniyetle karşılanıp yerine getirilmektedir. 2013 yılında katılacağımız fuarlarda bir aksilik yaşanmaması ve daha etkin çalışma yapabilmek için yazışma ve telefon görüşmelerimize ilaveten yerinde inceleme yapmak ve bağlantıları kesinleştirmek için DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla ile beraber 10 11 Aralık 2012 tarihlerinde Berlin'e giderek bazı toplantılara katılıp görüşmelerde bulunduk. İlk olarak alınan randevular çerçevesinde Berlin Kültür Ataşesi Gözde Şahin ile ITB fuarı ve diğer çalışmalarla ilgili çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Turizm Ataşesi Şahin 2013 yılı için ITB turizm fuarı hazırlıklarının başladığını, her yerden talep aldıklarını ve her isteyene yer vermekte zorlandıklarını, Aralık ayı başından sonraki taleplere olumsuz cevap verdiklerini bize ileterek 'Didim 5. kez bize misafir oluyor, size mutlaka bir yer tahsisi yapacağız ama yer darlığından Aydın ile Didim'i beraber düşünüyoruz' dediler. Bizde ısrarla müstakil bir yer talebimizi ilettik. Bunu değerlendireceklerini söyledi" dedi.
Bankoğlu, Turizm Ataşesi ile yaptıkları görüşmenin detaylarına da değindi. Bankoğlu, "Turizm Ataşemiz Gözde Şahin'in Didim'in önemli bir destinasyon olduğunu, Didim'i çok iyi bildiklerini ve Almanya'da tanınması için yardımcı olduklarını ve olacaklarını ilave ederek; bazı önemli çalışmalarında Didim'i ön plana çıkaracaklarını söyleyerek, deniz kum güneş yanında turizm çeşitliliğine önem vermemizi, trekking, karavan, sağlık ve kültür turizmini düşünerek, Yoga okulu gibi alternatif çalışmaların yapılmasını ve ilçedeki tüm kurumların bu alanda gayret göstermesi gerektiğini bize vurguladı. Bizim Talebimiz üzerine, tur operatörleri ve gazeteci Didim'e gönderebileceklerini, internet aracılığıyla etkin çalışmalar yapılabileceği ve bağlantıda oldukları bazı online tur operatörlerine Didim'i tavsiye edeceklerini, Almanya'da Didim'i daha etkin tanıtmak için Berlin haricindeki fuarlara da katılmamızın çok yararlı olacağını belirterek her konuda işbirliğine hazır olduklarını ilave etti. Bu arada, ITB ve diğer turizm fuarlarında organizasyon sorumlusu olan ve telefon konuşmalarında muhatap olduğumuz Ataşe yardımcısı Nuket Ercan ile de görüştük. Her zaman olduğu gibi Didim'i ITB de görmekten mutlu olduklarını ve bizlere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi" diye konuştu.
Bankoğlu, Almanya ziyareti kapsamında işadamlarıyla yaptıkları görüşmelere ilgili olarak şunları söyledi: "Ziyaretlerimiz kapsamında Türk Alman İşadamları Derneği Başkanı ve TOBB'un Dış Ekonomi İlişkiler Kurulu Avrupa Komite (DEIK) Başkan yardımcısı Fevzi Kaplan ile toplantıya devam edildi. Almanya'nın önemli iş adamlarından birisi olan dernek başkanı ile 2013 yılı ITB fuarı esnasında ve gelecekte nasıl işbirliği yapabileceğimiz değerlendirdik. 8 Aralık 2013 tarihinde saat 19.00 da TDU merkezinde, Almanya'da faaliyet gösteren iş adamları, acente ve tur operatörleri ile turizmcilerin katılacağı bir kokteyl toplantısı yapılmasına karar verildi. Çok samimi ve Türk misafirperverlik anlayışıyla bizleri kabul edip ağırlayan Dernek Başkanı Remzi Kaplan, TDU'nun üyesi olan veya diğer iş adamlarının da turizmle ilgili olanların hem yatırım hem de çeşitli konularda Didim' e katkılarının sağlanması için çalışma yapacaklarını söyleyerek, Didim'le yakından ilgileneceklerini söylediler"
DİDİM ALMANYA'DA MEDYA ARACILIĞIYLA TANITILACAK
Didim'in Almanya'da medya aracılığıyla tanıtım çalışmasının yapılması noktasında görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Bankoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu arada, Almanya basınında yer alabilmek için yaptığımız incelemede 'Berlintürk' adı altında ayda bir Almanca Türkçe olarak 10 bin baskı olarak yayımlanan derginin genel yayın yönetmeni Sevim Ercan ile de bir görüşme yaptık. Aynı zamanda yılda 6 milyon izleyicisi bulunan bu derginin web sitesi ile söz konusu Dergi'de Didim 'in tanıtımını yapabilme şartları konuşuldu. Bunlar arasında zaman zaman Didim'in özellikleri ve haberlerine yer verileceği gibi, özel bir sayı ile de yılda bir etkili çalışmalar yapılabileceği sonucuna varıldı ve işbirliğine karar verildi. Son olarak, Almanya'da Didim'e turist gönderen ve gönderme potansiyeli olan iki tur operatörü ile görüşmeler yapıldı. Tur operatörü yetkilileri son yıllarda Didim satışlarında önemli artışlar olduğunu, birçok tur operatörlerinin kataloglarına Didim'i aldıklarını ve program yaptıklarını, Didim'e ilginin arttığını, 2013 yılı için şimdiden taleplerin oluşmaya başladığını ifade ettiler"
(HÇ-MB-İK)

13.12.2012 16:06:54 TSI

Editör: Wan Haber