Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ve DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla, 2013 yılında katılım sağlanan ve katılması planlanan fuar çalışmalarını değerlendirdi.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu 2013 yılında katılım sağlanan yurt dışı fuarlarını değerlendirdi. Bankoğlu 2013 yılında yurt dışında Hollanda, Polonya ve Belçika ile yurt içinde EMITT fuarına katılım sağlandığını söyleyerek "Bu fuarların içerisinde Belçika'ya ilk kez katıldık ve çok güzel geçti. Diğer fuarlara da daha önce de katılım sağladık. Eskiden bu fuarlara katılım yapmamızın faydasını görüyoruz. Tabii bizden önce geçmişte tanıtım amaçlı yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz ama şimdi bir kurum üzerinde ciddi, profesyonel ve sürdürülebilir şekilde yapılması çok önemli; fuarların sürdürülebilir olması da bizler açısına çok önemli."dedi.
"DANİMARKA'DA HERNİNG KENTİNDEYİZ"
21 Şubatta Danimarka fuarıyla tanıtım çalışmalarını devam edeceklerini belirten Bankoğlu "Danimarka'da yerimiz ayrıldı; daha önce iki kez Kopenhang kentinde düzenlenen bu fuara katıldık. Bu yıl ise ilk kez Herning kentindeki fuara katılacağız. Bu kentteki fuarın diğerine oranla daha canlı ve katılımın yüksek olduğu bir fuar ve bizim için daha farklı bir çalışma olacak."diye konuştu.
Hedef ülkelerinin Danimarka, Polonya, Hollanda, Belçika, Almanya ve Rusya gibi ülkeler olduğunu kaydeden Bankoğlu "İlçemizde İngiliz turistin yanı sıra bu ülkelerden gelecek turistlerle de turist profilimizi çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Tabii bu çalışmalar sadece bizim yapacağımız çalışmalarla olmuyor. Bu çalışmalara turizmcilerimizin, otel sahibi ve yöneticilerinin katılması yer alması ve katkı sunması çok önemli" dedi.
"BELÇİKALILAR BİZİ TANIYOR, TUR OPERATÖRLERİ TANIMIYOR"
DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla, Didim'in tanıtımının DİTAB bünyesinde tek elde toplandığını kaydederek "Bu çalışmamızı çevredeki turizm kentleri de destekliyor. Birlik kurulunca kurumlar ve otelciler birlikte hareket etmeye başladı."dedi.
2013 yılında katılım sağlanan Polonya, Hollanda ve Belçika fuarlarında tur operatörleri, turizmciler ve yatırımcılarla buluşma anlamında önemli olduğunu kaydeden Atilla "Özellikle Belçika'da beklediğimizden daha fazla ilgi gördük; orada şunu gördük, Belçikalılar Didim'i biliyor, tur operatörleri bilmiyor. Biz bu konuyla ilgili Ataşelik ve turizm operatörleriyle ilgilendik. Basını da Didim'e davet ettik ve ilçemiz bu şekilde tanıtmayı planlıyoruz" dedi.
2013 Didim turizm sezonuyla ilgili de bir öngörü de bulunan Atilla, 2013 yaz sezonunun da turist sayısında artışın olacağını beklediğini söyledi.
(HÇ-MB-İK)

12.02.2013 15:44:13 TSI

Editör: Wan Haber