Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2013 yılı çalışma programı kapsamında planlanan ve Mart ayı sonuna kadar devam edecek olan yurtdışı fuar çalışmalarına 08-13 Ocak 2013 tarihleri arasında yürütülen Hollanda-Utrecht fuarı ile start verdi.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2013 yılı yurt dışı fuarlarına HollandaUtrecht fuarı ile başladı. 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleşen fuara Didim'in 4. kez katıldığını belirten Birlik Başkanı Salih Bankoğlu Didim'in 40 katılımcıyla birlikte 750 m2'lik alanda tanıtım çalışması yaptığını söyledi. Bankoğlu fuarla ilgili yaptığı açıklamada "Didim olarak 4. Kez katılım sağlanan Utrecht Turizm fuarında T.C. Lahey Büyükelçiliği-Kültür ve Tanıtma Müşavirliği 750 M2 lik alanda Didim'in de aralarında bulunduğu 40 katılımcı kuruluş ile katılım sağlamıştır. Bağımsız katılan diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Türkiye'nin temsil edildiği toplam alan 1400 M2 nin üzerinde olmuştur. Türkiye bu alanla en büyük 10 katılımcı arasında yer almıştır.2012 yılında 126.551 kişinin ziyaret ettiği ve 42. Kez düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı hem turizm sektörü kuruluşlarını, tur operatörleri ve seyahat acentelerini hem de tüketicileri bir araya getiren bir organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatıdır. Bu fuara ayrıca 140 ülkeden toplam 1500 katılımcı katılmıştır. 6 gün sürecek olan bu fuarda çalışmalarımızı Hollanda'da turizm eğitimi gören Alman asıllı, İngilizce ve Flemenkçe de bilen bir yardımcı ile sürdürüyoruz. Belediye Başkan Vekili ve DİTAB Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu, Belediye Meclis üyeleri Şehriban Karakış ve Vedat Ege, Garden Of Sun otel sahibi DİTAB Meclis ve Encümen Üyesi Ersin Karakış ile otel pazarlama müdürü Gürsel Akbaş, 9 Ocak günü fuara katılarak çalışmalara katkı vermektedirler. Didim'den ayrıca Peninsula Tours Grup adına Palm Wings Genel Müdürü ve DİTAB Meclis Üyesi Ercüment Alkaner , Venosa Genel Müdürü Murat Üner ile Majesty Grup adına Didim Majesty Genel Müdürü Efgan Duran ayrı stantlarda hem kurumlarını hem de Didim'in tanıtımı için çalışmalarını sürdürmektedirler."dedi.
Birlik Başkanı Bankoğlu fuarda Türkiye standını Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. Enis G.Tataroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin tarafından açıldığını belirterek "Resmi açılış resepsiyonunda katılımcılara Türk yemeklerinden yiyecek ve içecekler ikram edildi. Öğleden sonra ise Hollanda turizm sektörü yetkilileri ve gazetecilere yönelik davette Türk simidi ve çay ikram edilerek görüşmeler gerçekleştirildi. Didim standında, ziyaretçilere Flemenkçe Didim Broşürü, Otel rehberi, tanıtım CD'si, Didim amblemli kitap ayracı, kalem ve çanta dağıtılmakta olup ayrıca Didim hakkında ayrıntılı bilgiler de verilmektedir. Bu çalışmaların yanında birçok turizmci acente ve tur operatörleriyle de görüşmeler yapılmaktadır."dedi.
"DİDİM HOLLANDA PAZARINA GİRDİ."
Bankoğlu, Türkiye'deki Hollandalı turist profile ilişkin değerlendirmelerde bulunurken "Hollanda'nın turizm istatistiklerini hazırlayan GFK Pazar araştırma şirketinin verilerine göre Türkiye'nin Hollanda pazarındaki payında yükseliş olduğu görülmektedir. Hollanda'dan yurtdışına 18.6 milyon seyahat yapılmakta olup Ülkemiz genelde 7. Sırada, uçakla seyahat edilen destinasyonlar arasında ise 2. sırada yer almaktadır. Ülkemize bir kez gelen Hollandalılardan yüzde 80 'i ikinci bir ziyaret yapma planı ile Ülkemizden ayrılmakta ve yüzde 85 'i Ülkemizi yakınlarına tavsiye edeceğini belirtmektedirler. Her 3 Hollandalıdan biri Türkiye'yi deniz turizmi için en uygun ülke olarak düşünmektedir. 2005 yılından beri devamlı yükseliş içerisinde olan Hollandalı turist sayısı 2011 yılında 1 milyon 195 bin 106 iken 2012 yılında 1 milyon 245 bin 850 olarak yüzde 4.25'lik bir artış sağlanmıştır. Hollandalılar için Didim yeni bir destinasyon olmasına karşılık son 2-3 yılda önemli sayılabilecek Hollandalı turistler İlçemize gelmeye başlamıştır. Bir çok tur operatörü ve turizm acentesi Didim'i programlarına aldıklarını ifade etmektedirler. Bu ve benzer çalışmalarla İlçemize gelen yabancı turistlerin genelde artırılması yanında Hollandalıların da artırılmasının mümkün olduğu açıkça görülmektedir. Bunu başarabilmemiz için ise, her zaman belirtmeye çalıştığımız gibi kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu güçlendirmemiz, birlikte hareket etmemiz ve çalışmalarımızı istikrarlı ve disiplinli bir şekilde yürütmemiz ile çalışmalara büyük, küçük demeden herkesin katkı vermesi gerektiği kanaatindeyiz."dedi.
(HÇ-MB-İK)

10.01.2013 12:41:59 TSI

Editör: Wan Haber