Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) kuruluşunun 46. yıldönümü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kutlandı.
DİSK'e bağlı sendikaların başkan, yönetici ve üyeleri Atatürk Meydanı'nda toplandı. Kalabalık grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi. DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, yaptığı konuşmada, 13 Şubat'ın DİSK'in kuruluşunun 46. yıldönümü olduğunu anımsattı. "Sadece sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde değil, toplumsal mücadelenin içinde de sorumluluğunu yerine getiren DİSK bugün yine alanlardadır, sokaktadır diyen Ekici, "Siyasi iktidarlardan, devletten, işverenlerden bağımsız olmak sendikal mücadeleyi demokrasi mücadelesi ile iç içe sürdürmek, işçi kitlelerini kavramak ve onlara sınıf olarak bir kimlik kazandırmak, tabanın söz ve karar sahibi olması DİSK'i DİSK yapan ilkelerdendir" dedi.
"DİSK kurulduğunda ihtiyaçtı, bugün daha büyük bir ihtiyaç. DİSK'e sahip çıkmak bugün de demokrasiye, hak ve özgürlüklere sahip çıkmaktır" diyen Ekici, şunları söyledi:
"DİSK, eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin, demokrasinin, bağımsızlığın, dayanışmanın, emeğin, paylaşmanın, adaletin, yoksulların, dışlananların, farklıların, emekçilerin, işsizlerin, kadınların, gençlerin, emeklilerin, aydınların, sanatçıların, gazetecilerin ve her türlü hukuksuzluğa karşı hukuku ve adaleti savunanların umudu ve sesidir ve DİSK bu umudu büyütmeye devam edecektir."
Ekici'nin konuşması sık sık alanda toplanan işçilerin sloganlarıyla kesildi. Konuşmaların ardından DİSK'in Çorlu'da düzenlediği 46. kuruluş yıldönümü etkinlikleri sona erdi.
(SŞ-ÖZ-Y)

14.02.2013 00:37:59 TSI

Editör: Wan Haber