DİSK son yapılan operasyonda gözaltına alınanların serbest bırakılması için meydanlara indi. Saraçlar caddesi PTT önünde toplanan DİSK ve KESK üyeleri gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Trakya bölge temsilcisi Arif Kuday, "Geçtiğimiz hafta Çağdaş Hukukçular Derneği'ne kültür merkezlerine ve kitle örgütlerine karşı Nazi Almanya'sının baskınlarını anımsatan operasyonlarla içlerinde DİSK/Genel-İş avukatı Taylan Tanay'ın da bulunduğu 85 muhalif kimlikli insanın, hukuk hiçe sayılarak kapılar kırılarak, işkence yapılarak gözaltına alınmalarını DİSK olarak kınarken, "siyasi iktidarın Türkiye'de 'totaliter' bir rejim kurma hevesiyle" hareket ettiğini; hak ihlalleriyle, hukuksuzlukla ve toplumun muhalif kesimlerini sindirme operasyonlarına devam ettiğini söylemiştik. DİSK çalışanı Berna Yılmaz yoldan çevrilip gözaltına alındı. Berna Yılmaz, öğrenim hakkı bizzat devlet tarafından engellenen gencecik bir üniversite öğrencisiydi. Başbakanın katıldığı roman çalıştayında Parasız eğitim istediği için aylarca cezaevinde tutularak, adaletten ve hukuktan yoksun yapılan bir yargılama sonucunda 8,5 yıl ceza aldı. Bir yandan hukuksal süreç işlerken diğer taraftan da yaşamını kazanmak için çalışıyordu.
Kimlikleri, adresleri ve faaliyetleri kamuoyu tarafından da bilinen tüm gözaltına alınanların ve DİSK/Genel-İş avukatı Taylan Tanay ile DİSK çalışanı Berna Yılmaz'ın derhal serbest bırakılarak bu hukuksuzluğa son verilmesini istiyoruz" dedi.

25.01.2013 15:12:48 TSI

Editör: Wan Haber