Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, "Önemli bulgulara ulaşılmakta olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki kısa süre içinde bu konuda daha somut bilgiler verilir duruma gelecek" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gana'nın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi açılış törenine katıldı. Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, 'ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ilk ziyaretinin Türkiye'ye olup olmayacağını' sorması üzerine, "Önümüzdeki ay içinde muhtemelen bu temas gerçekleşir. Nasıl ve nerede olacağı şartlara bağlı. Ama Amerikan Hükümeti tarafından ilk ziyaretlerden birinin Türkiye'ye yapılması konusunda bir yaklaşım var. Burada olur veya Washington'da olur, zamanlaması itibarıyla en kısa sürede bir araya geleceğiz, çünkü önümüzde çok geniş bir dosya var paylaşılması gereken" diye konuştu.
Başka bir gazetecinin, "Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme var mı" sorusuna, Davutoğlu, "Bu konuyu yakından takip ediyoruz. Cinayetlerin işlendiği ilk günden itibaren Büyükelçimiz de Fransız yetkililerle sürekli temas halinde. Bugün de Büyükelçimizle tekrar temas kurduk. Fransa ile ilgili mercilerle o da temaslarını yürütüyor. Önemli bulgulara ulaşılmakta olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki kısa süre içinde bu konuda daha somut bilgiler verilir duruma gelecek" cevabını verdi.
(EY-ÖK-Y)

21.01.2013 15:54:54 TSI

Editör: Wan Haber