Dünyanın en büyük belgesel kanalı olan Discovery Channel, 77 kişilik uzman ekibiyle, merkez Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı beldesine geliyor. Fındıkpınarı Belediyesi'nin talebi üzerine beldeye gelecek olan Discovery Channel ekibi, beldede 90 dakikalık belgesel çekerek 193 ülkede yayınlayacak.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, kendi talepleri üzerine Discovery Channel ekibininin beldelerine geleceğini söyledi. Fındıkpınarı beldesinde gerçekleştirilecek olan belgesel çekiminin 7-12 gün arasında süreceğini ifade eden Say, "Fındıkpınarı'nın tarihi geçmişi, botanik bilimleri ve yaşayış biçimleri ile ilgili araştırmalar yapılıp 19 farklı ebat ve sistemlere sahip kameralarla çekimler gerçekleştirilip, 193 ülkede yayınlanacaktır. Ekip, 90 dakikalık aktüel belgesel formatında program çekecektir. 4'ü bilim adamı, 24'ü akademisyen olmak üzere 77 kişilik bir ekiple çalışacak olan Discovery Channel, 8 karavan, 2 kamyon, 1 canlı yayın aracı olmak üzere 13 araç ve 19 kamera ile Fındıkpınarı'ndaki çekimlerini gerçekleştirecektir" dedi.
Discovery Channel'in hiçbir maddi talebi olmaksızın kendilerinin daveti ile Fındıkpınarı'nı seçmelerinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Say, "Fındıkpınarı halkı misafirperverdir. Ekibi burada en iyi şekilde ağırlayacağız. Tarihi, coğrafyası ve muhteşem doğasıyla Mersin'de markalaşan bir değeri gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen bu belgesel Fındıkpınarı'mızın ve Mersin'imizin dünyaya tanıtılması yönünde çok önemli bir fırsat olacaktır. Fındıkpınarı yayla turizmin Mersin'de önde gelen beldelerinden birisidir. Tarihi dokusu, coğrafik yapısı, muhteşem doğası ve yüz yıllardır insanların yaşam alanı olarak kullandıkları yaylamızda Discovery Channel tarafından belgesel çekilmesi ve 193 ülkede yayınlanacak olması Fındıkpınarı için büyük onur ve gurur kaynağıdır" diye konuştu.
(KRY-MO-Y)

12.02.2013 09:54:39 TSI

Editör: Wan Haber