Mimarlık öğrencisi genç kız ağzında oluşan apseden dolayı hayatını kaybetti. Apse iltihabı ufacık bir hastalık olarak görülse de bir cana mal olabilecek önemdeymiş! Fatma Eraslan'ın doğuştan delik olan kalbi için kısa bir süre önce ameliyat masasına yattıve ondan sonra diş apsesi ölümüne neden oldu.  

Cumartesi günü dişinde meydana gelen iltihabın oluşturduğu ağrılardan dolayı ailesi tarafından Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine giden Erarslan'ın kalbi durdu.

 

Doktorlar, dişindeki iltihabın vücuduna yayımasından dolayı kalbi duran genç kızı tüm müdahalelere rağmen kurtaramadı. 20 yaşındaki genç kızın cenazesi Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

20 yaşındaki Fatma Eraslan, geçen yıl Konya Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünü kazandığı öğrenildi. Ölümün ardından Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Hacı Kaymaz, yaptığı açıklamada Eraslan'ın dişinde oluşan iltihabın kana karıştığı için yoğun bakıma alındığını ancak, enfeksiyonun kısa süre önce kalp ameliyatı olan Fatma Eraslan'ın kalbini zorladığı için yaşamını yitirdiğini belirtti.

 

Doktor Hacı Kaymaz, enfeksiyon durumlarında mutlaka erken tanı ve tedavinin önemini vurgulayarak, iltihap oluşması durumunda antibiyotik kullanılması gerektiğini dile getirdi. Enfeksiyonun tedavi edilmediği taktirde bütün vücudu gezerek daha sonra kanın temizlenme merkezi olan kalbe geldiğini belirten Kaymaz, enfeksiyonun kalp rahatsızlığı olan kişilerde çürümeye neden olabileceğini aktardı.

Editör: Wan Haber