Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir otomobil kontrolden çıkarak sinyalizasyon direğine çarptı. Kazada 2'si ağır 3 kişi yaralanırken, sürücü araçta sıkıştı.
Kaza, gece yarısı saat 00.30 sıralarında İstanbul-Bursa karayolu Orhangazi girişinde yer alan Yeniköy ışıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İstanbul'dan Bursa'ya gitmekte olan Metin O. (32) idaresindeki 57 AB 573 plakalı otomobil, Orhangazi girişindeki Yeniköy ışıklarına hızlı şekilde girince kontrolden çıktı. Orta refüje çıkan otomobil trafik sinyalizasyon direğine çarptı. Hurdaya dönen otomobilde Metin O. ile birlikte kardeşi Ünal O. (22) ve Melek K. (22) yaralandı. Kaza sonrasında olay yerine ambulanslar sevk edilirken, araçtan ilk olarak hafif yaralı durumdaki Ünal O. çıkarıldı.
Daha sonra ise durumu ciddi olan Melek K. araç içinden çıkarılıp ambulansa taşındı. Otomobil sürücüsü Metin O. ise araçta sıkıştı. Polis ekipleri ve Orhangazi Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaklaşık 10 dakikalık uğraşı sonrasında araçtan çıkarılan genç sürücü, kavşakta şişme yatağın üzerinde yere bırakıldı.
Sağlık ekipleri durumu ağır olan sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. 2 yaralı olay yerine ilk gelen ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ağır yaralı sürücü 10 dakika sonra gelen diğer ambulansla Metin Ortahisar Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hurdaya dönen otomobil çekici yardımı ile bulunduğu yerden kaldırılırken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
(MO-GS-Y)

16.02.2013 10:15:13 TSI

Editör: Wan Haber