Agos Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlileri hakkındaki davayı açan savcı Gökalp Kökçü’nün görev yeri değiştirilerek elindeki dosyalar alındı.

Aljazeera Türk’ten Selahattin Günday’ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını yayımladı.

İş bölümü talimatı çerçevesinde Hrant Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri hakkındaki davayı açan Gökalp Kökçü’nün de görevinde değişiklik oldu. Savcı Kökçü, Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi. Kökçü terör kapsamındaki soruşturmalara bakamayacak. Kökçü’nün elindeki Dink ve Balyoz soruşturmaları başka bir savcıya devredilecek.

17-25 Aralık soruşturmalarının ardından terörden sorumlu başsavcı vekili olarak görevlendirilen Orhan Kapıcı’nın yerine Kaçakçılık Büro'dan sorumlu İrfan Fidan getirildi. İrfan Fidan 'Paralel yapı', IŞİD, PKK ve DHKP-C gibi terör soruşturmalarının başında olacak. Orhan Kapıcı ise, Basın Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu olarak görevlendirildi.

MİT’e ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturma ve tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili soruşturma da Fidan tarafından yürütülüyor.

İddianamesi iki kez iade edilmişti

Savcı Kökçü, 2014 yılı Aralık ayında Dink cinayeti soruşturmasına bakmakla görevlendirilmişti. Savcı Kökçü, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah,  EGM İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, Trabzon İl Emniyeti eski Müdürü Reşat Altay ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç’in de aralarında bulunduğu 26 kamu görevlisi hakkında iddianame düzenlemişti. Düzenlenen iddianame iki kere Başsavcılık tarafından savcıya iade edilmişti. 

Editör: Wan Haber