Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine 80 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan meyve suyu fabrikası ile günlük 2 bin 500 ton elma, 600 ton vişne, nar ve üzüm işlenerek Türkiye'nin sayılı tesisilerinden birisi olması hedeflenirken, tesisin 2013 yılının üçüncü döneminde faaliyete geçmesi planlanıyor.
Fabrikanın kurulacağı alanda başlayan hafriyat çalışmalarında incelemelerde bulunan fabrika yetkililerinden Yüksek Ziraat Mühendisi İsmet İçdemir, amaçlarının Dinar'a sadece fabrika kurmak olmadığını aynı zamanda konsantre yapacaklarını belirtti. İçdemir, "9 Ocak 2013 tarihinde fabrikamızın hafriyatına başladık. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.Meyve dışında sebze ve kompos üretimi ile organik olarak çalışmalar yapılacak" dedi.
Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Barış Aydel ise, fabrikanın 15 bin metrekare kapalı alan olmak üzere 80 bin metrekarelik alanda faaliyet göstereceğini belirtti. Aydel, "Hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. Ay sonu ise hafriyat çalışmalarını tamamlamayı, inşaat işine başlamayı hedefliyoruz. Haziran ayında fabrikanın ana hatlarının ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Makinelerimiz yurt dışından sipariş edildi. Onların üretim aşamaları devam ediyor. Hedefimiz Temmuz ayında, herkese meyve suyunu içirebilmek" diye konuştu.
Göknur isimli firmanın 1993 yılında faaliyetlerine başladığını kaydeden Aydel, "Adana ve Niğde'deki fabrikalarımızda ürettiğimiz ürünler dünyanın 50'den fazla ülkesine ihraç ediliyor. Bu ülkelerin başında ise Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Kalan yüzde 20'lik kısmını ise yurt içinde satıyoruz" şeklinde konuştu.
(MK-GC-SK-Y)

08.02.2013 11:43:03 TSI

Editör: Wan Haber