Antalya'nın Manavgat ilçesinde din görevlilerine "Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil" projesi kapsamında İngilizce kursu veriliyor.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun talimatları doğrultusunda Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Manavgat Müftülüğü iş birliği ile hazırlanan "Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil" isimli proje kapsamında Manavgat Müftülüğü bünyesinde, ilçe merkezi, belde ve köylerde bulunan camilerde görev yapan din görevlilerine İngilizce kursu verilmeye başlandı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen ilk etap İngilizce kursuna 25 din görevlisinin katıldığı bildirildi. Proje ile din görevlilerinin; camileri ziyaret eden yabancı misafirlere İslam dini ile ilgili hem de camilerimiz başta olmak üzere ilçenin mimari yapısı hakkında bilgi vermeleri hedefleniyor. 1 yıl devam edecek proje kapsamında din görevlilerine İngilizce, Almanca ve Rusça yabancı dil eğitimi verilecek.
Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Sever, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ile birlikte kursiyerleri ziyaret ederek başarı diledi. Geyikoğlu, "Manavgat Kaymakamımızın talimatıyla 3 kurum bir proje hazırladık. Din görevlilerimize yabancı dil diye bir liste açtık. Kursumuzun süresi 2 buçuk ay sürecek toplamda 120 saat olacak" dedi.
Manavgat'ı ziyarete gelen yabancı misafirlerin güvenilir kaynaklardan bilgi edinmeleri için din görevlilerinin yabancı dil bilmeleri amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Sever, "Bu uygulamanın diğer bir adı Cami Rehberliği. Avrupa'da da yapılan bu uygulamada ve camilerimizi ziyaret eden yabancılara mekan hakkında bilgiler verilir. Tabi ki din görevlilerimizin bu kursa katılmalarında sevindiricidir. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.
(AK-SÇ-Eİ-Y)

09.01.2013 18:21:26 TSI

Editör: Wan Haber