Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Özerk Diyanet Vakfı Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Adıyaman'da din görevlileriyle bir araya gelerek sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız'ın da katıldığı toplantıya, il merkezi ve ilçelerden din adamları katıldı.
Çeşitli illerde toplantılar yaparak teşkilat yapısını güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, sendika olarak siyasetten uzak olduklarını, çözüm ve projeler üreterek Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının sorunlarını çözme ve ümmetin sıkıntılarına merhem olmak gayesinde olduklarının altını çizdi.
Sendika olarak birçok önemli projeye imza attıklarını vurgulayan Şenocak, "Merkezi sistem vaazının kaldırılması, yüz yüze vaazın bütün Türkiye'ye yayılmasında öncülük yaptık. İmamlarımızı minber ve mihrap arasında sıkıştırmayarak, kürsü dokunulmazlığını getiriyoruz. Pansiyonlu din eğitim merkezlerinin geçtiğimiz ay temelleri atılarak imamlarımızın çocukları artık emin ellerde sağlam eğitim alarak sıkıntı çekmeyerek konaklayacaklar. İmamlarımız artık görev öncesi hazırlık kurslarıyla mezhep ve etnik kültür farklılıklarını öğrenerek hizmete tam manasıyla hazır bir şekilde göreve başlayacak. Diyanet çatısı altındaki Kur'an kursları yeni 4 4 4 sistemi ile birlikte hafızlık eğitimi noktasında büyük bir sıkıntı içine girmektedir. Kur'an kurslarının adını ve yönetmeliklerini değiştirerek Kur'an eğitimi merkezlerine dönüştürerek ilk dörtten sonra hafızlık eğitimi alacak çocuklar, ikinci dörtte Kur'an eğitim merkezlerinde hafızlık eğitimine başlayacak. Bu projemiz Diyanet İşleri Başkanlığı'na sunuldu; alt yapı çalışmaları sürdürülmektedir. Yeni çıkarılan rotasyon kanunundan, tüm diyanet personelleri rahatsızdır. Bu yönetmeliği dava ederek yönetmeliği durdurmak ve iptali için Danıştay'a başvurarak sadece imamların değil, hem müftülük personeli hem de müftülerimizin de hakkını koruyoruz" dedi.
(AHM-SO-Y)

17.12.2012 16:34:38 TSI

Editör: Wan Haber