AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Gazetecilerin halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyleyen Dimez, gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasanın kabulüyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nün 52. yıl dönümünün kutlandığını belirtti. Dimez şöyle devam etti:
"Gazeteciler, zor şartlar altında görev yapıyorlar. Gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, soğuk, tehlike demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getiriyorlar. Basının güçlü olması, kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."
(AHM-OK-Y)

09.01.2013 16:58:21 TSI

Editör: Wan Haber