Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 2012 yılını değerlendirmek ve 2013 yılı planlarını paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. DOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker ve DOSB Bölge Müdürü Serap Türker'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda yeni projelerle ilgili bilgiler verildi.
Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, 2002 yılından bu yana bölgenin çehresinin büyük oranda değiştiğini ve çevre konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi. Bölge içinde ve çevresinde yapılan yeni yollar ve kavşaklar sayesinde ulaşımın kolaylaştığını ve mevcut olanaklardan en iyi şekilde yararlanıldığını söyleyen Türker, tamamlanan elektrik ve altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Mustafa Türker yaptığı konuşmada, "Birçok hayalimizi zorlukları aşarak hayata geçirdik. Daha önceden yapılanmış bir bölgede altyapı çalışmaları yapmak son derece zordu. Dilovası OSB'nin yapısı gereği bölge çevresinin tamamen kapatılamaması, bölgemizde bulunan bireysel konutların varlığı imar çalışmalarını biraz yavaşlattı. Bununla birlikte zorlukları aştık ve 2013 yılına kadar 8 bin metre imar yolu, 3 kavşak ve 700 metre istidat duvarı yapmayı başardık. Bölgede hem müdürlüğümüz hem de firmalarımız ağaçlandırma çalışmaları yaptı. Yapımı tamamlanan yollarda ve çevrede 3 ayrı ağaçlandırma sahası bulunuyor. Toplam 30 hektar yeşil alan yaratmayı başardık. 300 bin metrekare alanda 60 bin fidan diktik. Firmalarımız ise kendi ağaçlandırma çalışmalarını ayrıca yapıyorlar" dedi.
Dilovası OSB Bölge Müdürü Serap Türker ise yapılan çalışmaların Dilovası bölgesine ve halkına da fayda sağladığını, Dilovası OSB firmalarının yerel halka hizmet için kamu hizmet binaları, okullar ve ağaçlandırma çalışmaları yaparken aynı zamanda ana ulaşım arterlerinde bulunan kavşak çalışmalarına da maddi destek verdiklerini söyledi. Serap Türker, "Firmalarımız Dilovası'na imar anlamında büyük katkı sağlıyor. Bugüne kadar Dilovası'na 3 kavşak, 7 okul ve 5 kamu binası kazandırdık. Dilovası Köprülü kavşağı kamulaştırma maliyetinin yüzde 50'si DOSB firmaları tarafından karşılandı, yeni yapımı planlanan Eynarca Kavşağının kamulaştırma bedelinin tamamı ise firmalarımız tarafından ödenecek. Ayrıca birçok kamu hizmet binasını da firmalarımızın katkılarıyla halka kazandırdık" diye konuştu.
DOSB Müdürlüğü imar, çevre ve elektrik çalışmalarının yanı sıra 2013 yılında yeni bir sosyal projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşsizlikle mücadele ve istihdamı arttırmak amacını taşıyan "Dilovası'na Nitelikli Eleman Yetiştirme Projesi" ile Dilovası'nda ikamet eden kişilere mesleki eğitimler verilecek ve eğitimlerin ardından DOSB'da bulunan sanayi firmalarında çalışma olanağı sunulacak. 2013 yılı içinde bu eğitimlerin verileceği bir eğitim merkezi de kurulacak.
(UU)

23.01.2013 16:19:52 TSI

Editör: Wan Haber