Ramazan bayramının birinci gününde Adana’dan ilk önce Bursa’ya gelen 31 yaşındaki Mehmet T. isimli dilenci, Bursa’dan sonra İnegöl’e gelerek Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırıma oturup boynuna astığı “sağır ve dilsiz” yazısıyla insanların manevi duygularını istismar ederek para istemeye başladı. Ramazan bayramı nedeniyle şehrin işlek caddelerinde yoğun çalışmalar yapan zabıta ekiplerinin dikkatini Atatürk Bulvarı üzerinde dilencilik yapan bir erkek şahıs çekti. Zabıta ekipleri şehir dışından geldiğini fark ettikleri dilenciyi alarak zabıta müdürlüğüne götürdü.

Boynunda “sağır ve dilsiz” yazmasına rağmen zabıta ekipleri dilenciyle diyaloğa girmek için ısrar ettiler. Dilencinin boynundaki yazıdan şüphelenen Zabıta ekipleri dilenciyi konuşturmak için bir süre ısrar etmeye çalıştılar. Israrlar üzerine dilenci bir anda konuşmaya başlayınca yalanı ortaya çıktı. Zabıta ekiplerinin yoğun uğraşları sonucunda dilencinin “Sağır ve dilsiz” yalanı ortaya çıkarıldı.


SORULARA KONUŞARAK CEVAP VERDİ
Zabıta ekiplerinin fark etmesi üzerine yakalanan dilencinin konuşması ise olayı görüntüleyen basın mensuplarının kameralarına yansıdı. Zabıta ekiplerinin sorularına konuşarak cevap veren ve söylenen her şeyi duyan dilencinin sabıkası araştırıldı.

ÜZERİNDEN 403 LİRA ÇIKTI
Dilencinin üzerinden bir günlük hasılatı olan hepsi madeni olmak üzere 403 lira paranın çıkması dikkat çekti. Dilencinin üzerinden çıkan paralara el konuldu.

Zabıta ekiplerinin, “neden yapıyorsun bunu?” sorusuna “ihtiyacım var diyen dilenci, “bir daha yapacak mısın?” sorusuna ise, “yapmayacağım” şeklinde cevap verdi.

Emniyet tarafından sabıkası araştırılan dilencinin sicili temiz çıkınca, zabıta ekipleri nezaretinde şehirlerarası otobüse bindirilen dilenci Adana’ya gönderildi. 

Editör: Wan Haber