Trabzon'daki cezaevinde tutuklu bulunan ve JİTEM adına çalıştığını iddia eden Aydın Sevinç'in cesetleri gömdüğünü söylediği Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesi sınırları içerisindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yapılması planlanan kazı, sağanak yağmur engeline takıldı.
Sevinç'in, Ahmet Tekin Baykal ile ekibinin Ege'de 50'den fazla kişiyi öldürdükten sonra gömdüğünü iddia ettiği alanda kazılar, bugün devam edecek.
Trabzon'daki cezaevinde tutuklu bulunan ve JİTEM adına çalıştığını iddia eden Aydın Sevinç, bir dönem Ege Bölgesi'nde işlenen faili meçhul cinayetlerde aktif rol aldığını öne sürmüştü. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili dilekçe veren ve Ahmet Tekin Baykal ile ekibinin Ege'de 50'den fazla kişiyi öldürüp gömdüğünü iddia eden Aydın Sevinç, cesedi gömdüğü yeri göstermesi için Kuşadası'na getirildi. Kuşadası Cumhuriyet Savcısı'nın takip ettiği Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda başlayan kazı yağmur engeline takıldı. Kazıya bugün devam edilmesi bekleniyor.
(ZH-MB-Y)

15.02.2013 01:05:00 TSI

Editör: Wan Haber