Kırklareli'nde yaşayan ve idrar yolu rahatsızlığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran 78 yaşındaki Ahmet Çalışkan'a, dilaltından alınan zardan idrar yolu yapıldı.
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ikamet eden Ahmet Çalışkan, idrar yolu darlığı rahatsızlığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Servisi'nde ameliyat edildi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Kuyumcuoğlu başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Çalışkan'ın idrar yolunda darlık tespit edildi. İdrar yolunun genişletilmesine karar verilmesinin ardından Çalışkan'a, dilinin altından alınan zarla yeni bir idrar yolu yapıldı.
Prof. Dr. Uğur Kuyumcuoğlu ve Doç. Dr. Tevfik Aktoz'un katıldığı operasyon sonucu eski sağlığına kavuşan 78 yaşındaki Ahmet Çalışkan, operasyondan çok memnun olduğunu belirterek, "Hiçbir ağrım ve sızım yok. Salsalar hemen bugün taburcu olurum ama birkaç gün daha misafir olacakmışım. Benim gibi hastalar ameliyat olmaktan hiç çekinmesinler" dedi. Çalışkan ayrıca, konuşmasında da hiçbir sıkıntının bulunmadığını belirtti.
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Uğur Kuyumcuoğlu, başarılı bir ameliyat geçirdiklerini söyledi. Dilaltı zararının ender kullanılan yöntemler arasında olduğunu ifade eden Kuyumcuoğlu, "Hastamız daha önce geçirdiği prostat ameliyatlarına bağlı olarak idrar yolunda darlıkla bize başvurdu. Geçirilen kapalı ameliyatlar sonucu tam olarak şifa bulamadığı için açık cerrahiye karar verdik. Bunun üzerine darlık gölgesini düzeltici bazı işlemler yapılması gerekiyordu. Cinsel organdaki darlık bölgesini genişletici ve darlık bölgesinin yerine geçecek bir yapı olarak ağız ya da dil zarı kullanmayı karar verdik. Tercihimiz dilin altındaki zar bölgesi oldu. Yaklaşık 3 gün önce hastaya ameliyatı yaptık. Dilde yara problemi yok. Bu ameliyat Trakya'da ilk kez bir hastaya uygulandı" diye konuştu.
Üç gündür eşi Sevinç Çalışkan ile Üroloji Servisi'nde yatan Ahmet Çalışkan'ın 3 gün sonra taburcu edileceği öğrenildi.
(ORA-CC-Y)

06.12.2012 14:40:01 TSI

Editör: Wan Haber