Meteorolojiden acil uyarılar var. Özellikle Marmara ve Ege'de yaşayanlar dikkat! Şiddetli fırtına etkili oluyor. İki ilde okullar tatil edildi. İstanbul'da fırtına ağaçları devirdi. 

Ülkemizin batı kesimlerinin Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. İç ve batı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olan sistemin, sele sebep olabileceği bildiriliyor. 

Meteorolojinin acil koduyla yayınladığı açıklamada uyarılan iller şöyle;

*İstanbul
*Kocaeli, 
*Sakarya, 
*Yalova, 
*Bursa, 
*Çanakkale, 
*Balıkesir, 
*Bilecik

ŞİDDETLİ FIRTINA VAR

Bu illerin yanı sıra Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor. 
Özellikle Ege bölgesinde şiddetli fırtına da etkili olacak. 

SICAKLIKLA KARLAR ERİYECEK DİKKAT!

Şiddetli fırtına ve yağmura rağmen hava sıcaklıkları bugün 6 ile 12 derece arasında artış kaydetti. Haftasonu ise hızlı bir düşüş olacak ve yurt genelinde 10-15 derece azalacak. 

Meteoroloji aniden yükselen sıcaklıkla birlikte ısının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirdi. Hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte halen yüksek kar örtüsünün bulunduğu iç ve doğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor. 

İKİ İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şiddetli fırtına Ege'de dün geceden itibaren etkisini gösterdi. Muğla ve Bartın'da okulların tatil edilmesine karar verildi. Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada şiddetli fırtına beklendiği için merkez il ve tüm ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. 

ŞİDDETLİ LODOS TATİLİ

Bartın'da da kuvvetli lodos etkili oluyor. Valilik il genelindeki tüm okulların tatil edildiğini duyurarak, "lodos fırtınanın saatteki hızı 60-80 kilometreye, zaman zaman da 120 kilometreye çıkacak. Öğrencilerimizin can ve mal güvenliğini düşünerekten il genelindeki bütün okulların tatil edilmesine karar verdik" açıklaması yapıldı. Kentte fırtınaya karşı kriz masası kuruldu.


İSTANBUL'DA FIRTINA UÇURUYOR

Sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, çok sayıda çatının uçmasına neden oldu. Rüzgar bazı ağaçların da devrilmesine yol açtı.

*İnternethaber

Editör: Wan Haber