Dikili Belediyesi çalışanları, Yargıtay'ca usul hatası dosyaları onanan ve halen cezaevinde bulunan arkadaşlarına PTT Şubesi'nden yeni yıl tebriği gönderdi.
4'yıl 2'şer aylık cezası onanan Dikili Belediyesi eski muhasebe müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz, emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan ile ikinci davadan aynı cezaya mahkum edilen CHP'li meclis Üyesi Sedat Öcal, eski meclis Üyesi Bülent Karataş, emekli yazı işleri müdürü Canan Işık ve gelir şefi Ahmet Karataş'ın yeni yılını kutlayan belediye çalışanlar, ayrıca "Sizinle birlikteyiz" diyerek moral verdiler.
Dikili PTT Şubesi önündeki belediye çalışanlarının kart gönderme buluşmasına, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik de eşlik etti. Gönderilen kartlarda "Arkadaşlarımız ve başkanımız için adalet istiyoruz" denildi.
Konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu yeni yıla büyük üzüntülerle giriyoruz" diyen Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, "Adalete olan inancımızı yitirmiş değiliz. Tüm isteğimiz ve arzumuz, yeni yılda cezaevindeki arkadaşlarımız ve başkanımız Osman Özgüven ile kucaklaşmak, yeniden birlikte olmaktır. Şu anda fiziken yanımızda olmayabilirler. Ama bizi bundan öte hiç bir zaman ayıramazlar" şeklinde konuştu.

ÖZGÜVEN'DEN DE MESAJ VAR
Bu arada, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de, hemşehrileri ve çalışma arkadaşlarına yeni yıl mesajı gönderdi. Özgüven gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: "İyi bir yıl geçirmedik. Dünyada ve ülkemizde büyük çoğunlukların yaşam düzeyi geriledi. Ülkemizde milyonlarca insan açlık ve yoksulluk sınırlarında yaşıyor. Eşitlik özgürlük ve adalet isteyenler baskı altında. En fazla gazeteciyi cezaevinde bulunduran ülkeyiz. Hak arayan öğrencilere vahşice saldırılıyor. İçlerinde milletvekillerimizin de bulunduğu on bini aşkın muhalif siyasetçi cezaevinde yatıyor. AKP her yanıyla faşizme yol alıyor.İşte tam bu süreçte ve yeni yıl yaklaşırken ben ve arkadaşlarımın cezaları Yargıtay'da onandı. Şimdi 8 arkadaşımız yeni yılı cezaevinde, Aile ve çocuklarından uzakta karşılayacaklar. Ben de evimden ailemden, dostlarımdan uzaktayım, şimdilik süreci izliyorum. Aslında hepimiz duygu olarak içerdeyiz. Arkadaşlarım dar bir ortamda, ben daha geniş bir ortamda, ama hepimiz içerdeyiz. Önümüzdeki günler adalet isteme günleri olacak. Ülkemizde hukukun üstünlüğüne ve adil yargıya olan güvenler ne kadar sarsılsa da, adalet yanlısı hukukçularımızın varlığı umutlarımızı arttırıyor. Bildiğimiz gibi hiç bir hak mücadelesiz elde edilmez. Bu anlamda herkes kendine düşeni yapmalı, bu haksızlığa son verilmelidir. Benim kendi üzerime düşenleri yerine getireceğimden kuşkunuz olmasın istiyorum.Ben bu duygularla en basta cezaevinde bulunan arkadaşlarımın, ailelerinin, yakınlarının olmak üzere, tüm belediye çalışanlarımızın, dostlarımın ve tüm Dikili halkının yeni yılını, içerde ve dışarıda savaşsız ve daha iyi koşullarda yaşanılan, acı, işsizi, evsizi olmayan bir ülke ve dünya özlemiyle kutluyorum. Hepinizi kucaklıyorum."
(HE-ERG-Y)

25.12.2012 15:35:01 TSI

Editör: Wan Haber