Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt'te 2013 yılı mali destek programı toplantısını yaptı.
DİKA, 2013 yılı mali destek programını paylaşmak amacıyla düzenleyeceği toplantılarının ilkini Siirt Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıya Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, esnaf, il genel ve belediye meclis üyeleri, ilçe kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, kalkınmanın yerelden sağlanması için kurulan kalkınma ajanslarının yetkilerinin tam olarak kullanması gerektiğini, bunun için yasa ve mevzuat değişikliği girişiminde bulunacaklarını söyledi. DİKA tarafından Siirt için ayrılan bütçenin 25 milyon yerine 250 milyon lira olması gerektiğini ifade eden Vali Aydın, tüm kamu kurum ve girişimcilerden Siirt'in gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunacak projelerin hazırlamaları isteğinde bulundu.
DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay da, 2013 yılı içinde DİKA'nın Siirt için rekabetçi sektörlerin geliştirilmesi, turizm, kent ve sanayi altyapısı ve tarımsal üretimde su kaynaklarının etkili kullanılması amacıyla hazırlanacak projelere 25 milyon lira ayrıldığını ifade ederek, kentte bulunan resmi kamu kurum kuruluş, özel ve bireysel girişimciler ve esnaf tarafından hazırlanacak en iyi projelere destek verileceğini söyledi.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, DİKA'nın hitap ettiği 4 ilin nüfus sayısı olarak kalabalık olmasa dahi, ülkenin ekonomik, sanayi, tarım, sosyal, eğitim ve kültürel olarak en geri kalan bölgelerin başında geldiğini, bu nedenle Siirt'e ayrılan 25 milyon liralık bütçeyi az bulduklarını söyledi.
Yapılan konuşmanın ardından DİKA yöneticileri tarafından toplantıya katılanlara 2013 yılı mali destek programı hakkında bilgi verildi.
(RÇ-AKK-Y)

09.01.2013 11:09:39 TSI

Editör: Wan Haber