Diyarbakır’da  DİHA, Azadiye Welat, Aram Yayınları ve KURDİ-DER’in bulunduğu binaya silahlarla baskın düzenleyen polis “makul şüphe” gerekçesiyle DİHA, Azadiya Welat ve Kurdi-Der çalışanı 32 kişiyi gözaltına aldı. Ajansımız muhabirleri de dahil olmak üzere binada bulunan tüm kurumların çalışanları polis tarafından binanın en alt katına indirilerek kimliklerine ve telefonlarına el konuldu ve şiddet uygulandı. Daha sonra polis, DİHA, Azadiya Welat, Aram Yayınları ve KURDİ-DER çalışanı 32 kişiyi ablukaya alınan ajan binası önünde bekletilen polis araçlarına bindirerek, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Baskın yapan polislerin elinde hiçbir arama izni olmadığı, resmi bir belgenin bulunmadığı belirtildi. AKP’nin 24 Temmuz’da devreye koyduğu savaş konsepti sonrası DİHA 20 kez sansürlenmişti. Günlerdir ajansımızın bulunduğu binanın karşısında zırhlı araçlar bekletiliyordu. 

Gözaltında bulunanlardan bazılarının isimleri şöyle:

Müjdat Can, Dicle Müftüoğlu, Reşit Bayram, Ömer Çelik, Devren Toptaş, Mazlum Dolan, Nurettin Akyıldız, Siyabend Yaruk, Ercan Bilen, Ferah Kılıç, Meltem Oktay, Ramazan Ölçen, Zafer Tüzün, Zeynel Abidin Bulut, Besalet Yaray, Ferit Köylüoğlu, Mahmut Rubanas, Aziz Oruç, Ayşe Nevroz, Suzan Toprak, Nazemin Çap, Diyar Balkaş (DİHA)

Editör: Wan Haber