Dünya, Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor. Türkiye’de ise kutlanacak bir şey yok.  DİHA 36. Kez erişime engellendi. 28 gazeteci 10 gazete dağıtıcısı cezaevindi.  Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün 2016 raporuna göre, Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 151. sırada.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı bir konuşmada, “Türkiye basın özgürlüğünün sonuna kadar yaşandığı demokratik bir ülkedir ve böyle kalacaktır” dedi.  Oysa birçok internet sitesi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişime engellenerek sansürleniyor. Bunun en son örneğini DİHA yaşadı. Dicle Haber Ajansı’nın web sitesi 36. kez erişime engellendi. DİHA’dan önce Rus haber ajansı Sputnik, erişime engellenerek sansürlendi. 
 
Dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JINHA 5 kez erişime engellendi. Sendika.org  10, bestenuce 8, demokrathaber.net 2 kez erişime engellenerek sansürlendi.
 
Ocak-Mart 2016 döneminde 174 gazeteci, köşe yazarı veya medya çalışanının işten çıkarıldı, 9 gazetecinin sunduğu programlar sonlandırıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin TÜİK'e dayandırdığı verilere göre işsiz gazeteci sayısı 7 bini buldu.

Editör: Wan Haber