7 Ekim 1988 tarihinde doğan Diego da Silva Costa kısaca Diego Costa, forvet mevkiinde forma giyen Brezilya uyruklu 2013' te İspanyol vatandaşlığına geçen futbolcudur.

Costa, São Paulo'da, 16 yaşına kadar sokak futbolu oynadı. 2004 yılında Barcelona EP takımında alt yapı eğitimine başladı. 2006 yılının Şubat ayında Portekiz'in güçlü takımlarından Braga'ya transfer oldu. Ancak Braga'ya geldiği ilk sezonda Portekiz İkinci Ligi ekiplerinden Penafiel'e kiralık olarak gönderildi. Aralık ayında, Atletico Madrid oyuncunun haklarının % 50'sini 1,5 milyon € karşılığında aldı. O sezon Braga takımında kaldı. Sonraki iki yıl boyunca sırasıyla Celta ve Albacete takımlarına kiralık olarak verilen oyuncu, 8 Temmuz 2009 tarihinde Valladolid takımına satılmıştır. Bu kulüpte oynadığı 34 karşılaşmada 8 gol atmıştır.

2010 yılında Sergio Agüero ve Diego Forlan gibi iki büyük oyuncunun yedeği olarak tekrar Atlético Madrid takımına döndü. 2011 yılının Temmuz ayı sonlarında, Atlético takımının bir hazırlık maçı sırasında, Costa sezonun büyük bir bölümünü kaçırmasına neden olacak ciddi bir diz sakatlığı geçirdi. 23 Ocak 2012 tarihinde, Haziran ayına kadar Rayo Vallecano kulübüne kiralık olarak verildi. Ardından yeniden Atletico’ya dönen Costa, Falcao’nun Monaco’ya satılmasının ardından takımın gol yükünü çekmeye başlamıştır. Bu sezon çok iyi form tutan başarılı santrafor, takımının La Liga şampiyonu olmasında büyük pay sahibidir. İleride top tutması, rakip defansları agresifliğiyle ısırması, müthiş dribling kabiliyeti ve son vuruşlardaki ustalığı ile Brezilyalı eski santrafor Ronaldo’ya benzetilmektedir.

İspanya milli takımı ile bu turnuvada ilk milli maçına çıkacak olması, onu hırslandırmaktadır. Bu yeteneği ile takımının gol yollarındaki yeni kahramanı olacak ve belki de ilk katıldığı turnuvada kupa şampiyonluğunu yaşayacaktır. 

Editör: Wan Haber