Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen 'Koruyucu Aile Sistem'iyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü Didim'de bilgilendirme semineri düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Koruyucu Aile Sistemiyle ilgili olarak Didim'de bilgilendirme semineri düzenlendi. Bugün saat 14:00'de Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Muammer Durmaz, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Doktor Selvinaz Saçan, AK Partili Belediye Meclis üyesi Figen Cevrem Gürsoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Solmaz Seçilmiş ile eğitimciler ve vatandaşlar katıldı. Seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdür Yardımcısı Muammer Durmaz çalışmanın Bakanlık ve UNICEF'i ortaklaşa düzenlediğini belirterek Koruyucu ailenin tanımını yaptı. "Çeşitli nedenlerle bakımları bir süre için öz ailesi yanında sağlanamayan çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kendi aile ortamları dışında kısa veya uzun süreli olarak ücretli veya gönüllü statüde ve devlet denetiminde paylaşan uygun aile yada kişiler koruyucu aile olarak tanımlanır." sözleriyle tanımlayan Durmaz Koruyucu aileye yönelik çıkarılan yönetmelikte "Akraba yakın çevre koruyucu aile modeli" Süreli koruyucu aile modeli" "Geçici koruyucu aile modeli" ve "Uzmanlaşmış koruyucu aile modeli" geliştirildiğini söyledi.
Proje doğrultusunda her il'de bir çalışma başlatıldığını belirten Durmaz Duyarlılık sahibi vatandaşları koruyucu aile hizmetine destek olmaya çağırdı. Durmaz konuşmasının sonunda Gönüllülüğün anne-babası olmayan bir yavru ile karne sevinci paylaşmak, üzüntü ve sevincine ortak olmak olarak adlandırdı.
Konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in projeyle ilgili tanıtım videosu izlettirildi.
Koruyucu Aile Sistemi ile merak edilenleri Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü personeli Dr. Selvinaz Saçan anlattı. Çalışmayı sunum ile anlatan Dr. Selvinaz Saçan ise Türkiye Vatandaşı olan 25-65 yaş arası herkesin koruyucu aile olabileceğini ve koruyucu aileye çocukların bakımı için sağlanan olanakları aktardı. Koruyucu Aile başvurusunun Aydın İl Müdürlüğüne yapılması gerektiğini belirten Saçan, Aydın ili istatistiklerini ise; Çocuk Yetiştirme Yurdunda 25 Çocuk, Erkek Yetiştirme Yurdunda 40 çocuk, Kız yetiştirme Yurdunda 35 genç kız ve Çocuk Bakım evinde ise 82 çocuğun bulunmasına rağmen 6 çocuğun 6 koruyucu aile tarafından bakımının sağlandığını açıklayarak katılımın yetersizliğini dile getirdi.
Saçan'ın ardından Programın tanıtım görseli izletildi. Görselin ardından 2000 yılında 18 aylık bir çocuğun Koruyucu Aile görevi üstlenen Satılmış Ekrem yaşadıklarını anlatarak "18 aylıkken yanımızda aldığımız çocuk şimdi 15 yaşında ve ailemizden birisi, bu çok güzel bir duygu" dedi.
Toplantı tanıtım programına katılanların soruları ile devam etti.
(HÇ-MB-İK)

17.01.2013 15:43:13 TSI

Editör: Wan Haber