Didim'de ekmek fiyatlarının rekabetten dolayı 50 Kuruşa inmesi vatandaşı sevindirdi. Fırıncı esnafı ise düşen ekmek fiyatlarının durumunu değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Didim'de satışa sunulan ekmek fiyatlarının fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı 50 Kuruşa inmesinin ardından İlçede fırıncılık yapan esnaflar Didim Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Oda Başkanı Ufuk Döver ile Meclis Başkanı Ümit Soneren'de katıldı.
Toplantıya katılan fırıncılar fiyatların 50 Kuruşa düşmesinin sebebi olarak Merkezde faaliyet gösteren iki fırının arasındaki rekabetten kaynaklandığını ileri sürerek, rekabet yapan fırıncıların temsilcilerini toplantıya çağırdı. Fiyat rekabetinin fırıncıların zararına olduğu görüşü dile getirilirken, bazı fırıncılar ise fiyatları düşürmeden satışa çıktıklarını belirterek zararına satış yapılması yerine az satış yapılarak kar edilmesi amacını güttüklerini söyledi.
Fırıncılar ilçede tek bir fiyatın belirlenmemesi sıkıntısını her yıl yaşadıklarını kaydederek, her yıl kullandıkları un ve diğer malzemelere zam gelmesine rağmen, ekmek fiyatlarının aynı seviyelerde kaldığından yakındılar.
Oda Başkanı Ufuk Döver ise ekmek fiyatlarının düşmesi sonucunda fırıncıların talebi üzerine toplantının yapıldığını belirterek, ekmek fiyatlarında tek fiyat uygulaması yapılması ve görüş alış verişinde bulunulması amacıyla toplantının yapıldığını belirtti.
Düzenlenen toplantıda fırıncıların fiyatlar üzerinde anlaşamadığı görülürken ekmek fiyatlarının ise halen 50 Kuruştan satıldığı görüldü.
(HÇ-MB-İK)

07.01.2013 11:00:55 TSI

Editör: Wan Haber