Aydın İl Genel Meclisi Üyesi CHP'li Mehmet Cahit Kaya, dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmaların amacının eğitimi özelleştirmek olduğunu açıkladı. Emekli bir eğitimci ve özel bir eğitim kurumu yöneticisi de olan Kaya "Dershanelerin kapatılması gerekir. Parasız eşit ve bilimsel eğitimin devlet okullarında verilmesi sağlansın kapısına ilk kilit vuracak olan benim" dedi.
CHP Aydın İl Genel Meclisi Üyesi ve Eğitim Komisyonu Üyesi emekli eğitimci Mehmet Cahit Kaya, İktidarın dershaneleri kapatmaya yönelik çalışmalarını değerlendirdi. Kaya, çalışmaların 2 yıl önce başladığını ve bu sürede hükümete yakın kesimlerin alt yapı hazırlıklarını tamamladığını belirterek "Dershaneler özel okullara dönüştürülerek öğrenci başına teşvik verilecek. Bunu fırsat bilen ticaretle uğraşan kişiler dahi harıl harıl özel okul açma telaşına düştüler. Bu yasa ile hükümet kendisine yakın dershaneleri kapatmak yerine özel okullara dönüştürerek daha da güçlenmesini sağlayacak" dedi.
"YANDAŞLAR KAZANDIRILIYOR"
Özel eğitim kurumu yöneticiliği de yapan Mehmet Cahit Kaya dershaneciliğe karşı olduğunu belirterek "Devlet okullarında parasız, eşit ve bilimsel eğitimlerin verilmesi hepimizin temennisi ancak parasız eğitim isteyen öğrenciler cezaevlerinde. Didim'de kurucusu olduğum okulun verdiği dersleri devlet okullarında verilse çocuklarımız zihnini sayısal olarak kullanmayı öğrense işletmesini ilk kapatacak olan benim. Ancak maalesef eğitim sistemimiz ezbere dayalı ve matematik her koşulda ikinci planda kalıyor. Bu düzenlemede ne yazık ki geleceğimiz olan çocukların daha iyi eğitim almasından çok, yandaşlara kazandırmayı amaçlıyor" dedi.
"EĞİTİM YAP-BOZ TAHTASI"
Eğitim sistemini eleştiren Kaya "Adı milli ama hiçbir zaman millileşmeyen bir eğitim politikamız var. Eğitimimiz maalesef yazboz tahtasına çevrildi. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da kobaylara. Dünyanın hiçbir çağdaş, demokratik ve kalkınmış ülkesinde eğitimi ile bu kadar oynanmıyor. Bir ülkenin kalkınmışlığı, onun eğitimi ile değerlendirilir. On yıldır bizi yöneten hükümette dahi eğitim politikası oluşturulamıyor. Dört bakan değişti bu güne kadar. Umarım ve dilerim artık ülkemizde de adam akıllı ve gerçekten Milli bir eğitim sistemimiz oluşur çocuklarımız ve gençlerimiz bu kobaylıktan kurtulur." dedi.
(HÇ-SK-İK)

15.02.2013 10:44:59 TSI

Editör: Wan Haber