MHP Didim İlçe Kadın Kolları, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yılı dolayısıyla MHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Meriç Çiftçi basın toplantısı düzenledi. Parti binasında gerçekleşen basın toplantısına MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, MHP İlçe Kadın Kolları üyesi bayanlarda katıldı. Basın toplantısında konuşan MHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Meriç Çiftçi, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkını verilişinin 78. yılını kutlayarak konuşmasına başlarken "Ulu Önder Atatürk Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını 78. yıl önce yasalarla verdi. İlk önce Belediye sonra da TBMM düzeyinde seçilme hakkı tanıdı. Türk kadınları birçok Avrupa Ülkesinden önce bu hakkı 1934 yılında önce aldı. Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İsviçre'de bu hak 1972 yılında verilirken İtalya'da ve Fransa'da bu hak geç verildi. Günümüzde ise Avrupa Parlamentosunda ise kadın sayısı ne yazık ki ülkemizden daha fazla; biz kadınların siyasette daha fazla rol almasını istiyoruz. Engellemelerin olmadığı bir ortamda bizlerde erkekler kadar bu görevi yerine getireceğimize inancımız tam" dedi.
"FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLSİN"
MHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Meriç Çiftçi geçmişte Orta Asya'da kadınları ülke yönetimlerinde belirleyici rol aldığını ve katun sıfatıyla hükümdarın fikrini aldığı bir konumda olduğunu hatırlatarak "Bizlere fırsat eşitliği verilmesini istiyoruz. Türk kadının geçmişte olduğu gibi bugünde iyi işler yapacağına inancımız tam; nasıl ki Nene Hatunlar Kurtuluş Savaşında var olduysa biz de ülkemiz menfaatleri doğrultusunda çalışmaya hazırız. MHP olarak kadınlara kapımız her zaman açık; Bugün parlamentoda olan Milletvekillerimiz Meral Akşener ve Zuhal Topçu gibi kadınlarımız ön planda ise bizler de 2. planda kalmadan ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz"diyerek sözlerine tamamladı.
KADINLARI SİYASETE DAVET ETTİ
Basın toplantısında konuşan MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas ise Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümünü kutlarken "Türk kadınının bir çok Avrupa ülkesinden daha erken bir dönemde seçme ve seçilme hakkına kavuşması her yönüyle büyük bir demokrasi kazanımıdır. Türkiye'nin geleceği kadınlarımızın üstleneceği yapıcı role verecekleri değerli çalışmalara yakından bağlıdır.Bu sebeple biz de MHP olarak kadınlarımızı siyaset yapmaya ülkemizin ve Didimimizin geleceğini birlikte inşa etmeye davet ve teşvik ediyoruz" dedi.
(HÇ-SK-İK)

05.12.2012 14:31:05 TSI

Editör: Wan Haber