Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Karadenizliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "Hamsi Şenliği" düzenledi. Dernek lokalinde düzenlenen etkinlikte mangallarda kızartılan hamsiler vatandaşa dağıtıldı.
Karadenizliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilçede birlik beraberliğin sağlanması amacıyla hamsi şenliği adı altında etkinlik düzenledi. Mangallarda kızartılan hamsiler vatandaşa dağıtıldı. Bugün saat 12:30'da düzenlenen etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ile vatandaş katıldı. Etkinlikte hazırlanan hamsiler ücretsiz olarak vatandaşa ikram edilirken, hamsiler Karadeniz ezgileri eşliğinde yenildi.
Dernek Başkanı Hasan Mercan, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini kaydederken "İlk kez Didim'de hamsi şenliği düzenledik. Bundan sonra da bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. İlçede birlik beraberlik ruhunu kalıcı hale getirmek için bu etkinlikleri önemsiyoruz. Katılımın yoğun olması bizleri memnun etti"dedi.
(HÇ-KY-İK)

20.01.2013 15:01:36 TSI

Editör: Wan Haber