Didim'de çeşitli kurumların iş birliğiyle hayata geçirilecek olan "Benim de Bir Mesleğim Olacak" projesinde çalışmalar son safhaya geldi.
Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Erkin Özden projenin Şubat ayında başlayacağını ve 2 kursun açılacağını söyledi.
Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Didim Turizm Derneği ve Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "Benim de Bir Mesleğim Olacak" projesinde çalışmalar son safhaya geldi.
Projenin İş-Kur aracılığıyla yapılacağını kursa alınacak kursiyerlere günlük yevmiye verileceğini ve sigortasının da yapılacağını belirten Zeynep Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Erkin Özden, Kent Konseyi projenin sekretaryası yürüttüğü belirterek, yazışmaların sürdüğünü söyledi. Projenin İl İstihdam kurulundan onay aldığını kaydeden Özden "Şubat ayı içerisinde kursları başlatmayı planlıyoruz. Aşçı çırağı kursunda iki sınıf, Rezervasyon elemanı kursunda ise bir sınıf açmayı planlıyoruz. Eğitimler sonunda katılan kursiyerlere belge verilecek" dedi.
Açılacak olan kurs sayesinde işverenlerin eleman kazanacağını, kursiyerlerinde bir meslek sahibi olacağını dile getiren Özden, "Milli Eğitim Bakanlığımızın Okullar Hayat bulsun projesi kapsamında bizde bir meslek edindirme kursunu koymuş olduk. İş arayana da destek sağlamış olduk" diye konuştu.
(HÇ-MB-İK)

18.01.2013 15:26:00 TSI

Editör: Wan Haber