Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir" dedi.
3. yargı paketi olarak ta bilinen son yargı paketi kapsamında eşlerini şiddet uygulayan fakat cezaları 1 yılın altında olan mahkûmların salıverilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir. Kadın dernekleri ve insan hakları savunucuları ve halk bu gelişmelere herhalde seyirci kalmayacaktır," dedi.
Didim Belediyesince düzenlenen haftalık basın toplantısında 3. yargı paketi olarak ta bilinen son yargı paketi kapsamında Kadına şiddet uygulaması konusunda yeni hukuki düzenlemeler hakkındaki bir soru üzerine konuşan Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin, "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir. Kadın dernekleri ve insan hakları savunucuları ve halk bu gelişmelere herhalde seyirci kalmayacaktır." dedi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın şehir dışında olması nedeniyle toplantı Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin'in yönetiminde yapıldı. Toplantıya Belediye başkan yardımcısı Ahmet Karaoğlu ve Özel kalem Müdürü Başak Kamacı katıldı.
Toplantıda kadına yönelik şiddetle ilgili son çıkan yargı paketiyle ilgili soruyu cevap veren Girgin " Kadın haklarına karşı saldırı iktidarla birlikte büyük bir ivme kazanmıştır. Hele bu son düzenleme kadınlara karşı işlenen şiddet eylemlerini adeta teşvik etmekte, bu suçun faillerini koruma altına almaktadır. Karısını döven erkek, bir kamu kurumunda çalıştırılacakmış... Adam zaten işsiz güçsüz, gidecek oraya, çay kahve sohbet gırla... Bu ne biçim ceza? Bu gidiş mutlaka durdurulmalıdır. Kadın dernekleri, insan hakları konusunda faaliyet gösteren tüm demokratik toplum kuruluşları ve halk bu gelişmelere seyirci kalmayacaktır"dedi.
(HÇ-MB-İK)

09.02.2013 11:02:36 TSI

Editör: Wan Haber