Didim Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Adli Kalem Kursu'na katılan kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan Adli Kalem Kursuna katılan 24 kursiyer sertifikalarını düzenlenen tören ile aldı. Törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ile birlikte kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Didim Halk Eğitim Müdürü Nuri Öner 4 hafta süren kurs süresince katılımcılara Temel Hukuk Terminolojisi, Dosyalama Sistemi, Dava Hizmetleri, Anayasal Hak ve Sorumluluklar, Temel Yazışma kuralları konularında ders verildiğini belirterek "Merkezimizce bu eğitimdeki amacımız başta Temel Hukuk alanına kaynak olan meslek ve iş gruplarına yardımcı insan gücü yetiştirmek ve istihdama yönelik eğitimden geçirilen her yaş ve düzeydeki bu bireylerin milli düzeyde standartlara uygun yeterlilikler kazandırıp ihtiyaç duyulan alanlardaki istihdamlarına yardımcı olmaktır. Bu eğitimi alarak kursumuzu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz başta Avukatlık ofisleri olmak üzere şirket ve kuruluşların dosyalama ve yazışma departmanlarında hukuk ve muhasebe bürolarında iş bulabileceklerdir" dedi.
"YENİ KURSLAR"
Didim Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde böylenin ihtiyacı doğrultusunda istihdama yönelik kursların açılacağını belirten Öner "Halen 3 ayrı birimde halk oyunları kurslarımız, merkezimizde karakalem resim ve fotoğraf çekimi kurslarımız okuma yazma kurslarımız, moda tasarımı, el sanatları, süsleme kurslarımız, İngilizce, Kalorifer Ateşçiliği, Bilgisayar Kullanımı, Grafik Animasyon Web Tasarımı ve Didim'de ki okullarımızda 7-19 yaş Anne Baba eğitimi kurslarımız devam etmekle birlikte Hasta ve Yaşlı Bakımı kursumuz ve Hasta Kabul İşlemleri kursumuz devam etmektedir. Bunun yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası işbirliği ile açılması düşünülen bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik başta zeytin yetiştiriciliği, Budama Aşılama, Olta Balıkçılığı, Tuzlu Balık Çiftliği Balık Yetiştiriciliği elemanı kurslarımız planlanmış olup gerekli alt grup ve öğretim elemanları tamamlandığında açılacaktır" diye konuştu.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursların çeşitliliğinin sevindirici olduğunu belirterek "Hem hobi hem de istihdama yönelik güzel kurslar var. Keşke hepimiz 24 saatimizi planlı kullanıp bu tip kurslara zaman ayırabilsek. Bu tür çalışmalar bizleri mutlu ediyor hepinizi tebrik ederim" dedi.
Kaymakam Emiroğlu, işsizlik sorunun önemli noktada olduğunu ve birçok vatandaşın iş istediğini belirterek "Herkes işsizim iş istiyorum diyor ancak bir belgesi ve mesleği yok. Bu anlamda sizler ayrıcalıklı kişilersiniz. Emeğinizin boşuna gitmemesi için ilgili kurumların sizleri tercih etmesini diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
(HÇ-MB-İK)

03.01.2013 15:40:50 TSI

Editör: Wan Haber