Aydın İl Genel Meclisi, Didim'de daha önce yer sıkıntısı nedeniyle yapılamayan 'Didim Turizm Danışma Bürosu' için İl Özel İdare tarafından ücretsiz olarak kiralanan binanın tadilatının da Özel İdare tarafından yapılmasına karar verdi.
Aydın İl Genel Meclisi 2013 Şubat ayı üçüncü toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç başkanlığında yapıldı. Toplantıda Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Gençlik Spor Komisyonun ve Özel idare Komisyonlarınca okunan komisyon raporları da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı Didim'de daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan ödeneğe rağmen yer sorunu nedeniyle yapılamayan Didim Turizm Danışma Bürosu konusu görüşüldü. Toplantıda Turizm Danışma Bürosu için İl Özel İdaresi tarafından ücretsiz olarak 10 yıllığına yer tahsisi yapılması ve binanın tamiratının da yine Özel İdaresi bütçesinden yapılması görüşüldü.
Konuyla ilgili olarak hazırlanan raporu okuyan Özel İdare Komisyon Başkanı Mehmet Ali Oklay, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, İlimiz Didim İlçesi, Çamlık Mahallesi tapunun 10 pafta 2604 parsel numarasında İdaremiz adına kayıtlı, A Blok 7-8 no.lu dükkanları daha önce 1 yıllığı 5 bin TL'den kiralanmıştır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce söz konusu süre yeterli olmadığından dolayı sürenin 10 yıllık ücretsiz olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze tahsisi Komisyonumuzca uygun bulunmuştur" dedi.
Konu hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da, "Bakanlığımız bize Didim'de Turizm Danışma Bürosu yapmamız için bize 50 bin TL ödenek göndermişti ama Turizm Danışma binası için istediğimiz yerler imar planına uygun olmadığından yapılamadı. Sizlerde bilirsiniz ki Turizm Danışma binaları şehrin dışında olmaz, mutlaka merkezi bir yerde turistin ulaşabileceği bir yerde olması gerekir. Didim İlçemizde şu ana kadara böyle bir yer imkanı olmadı, anaca mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan dükkanların uygun olduğu tespit edilmiştir. Sizlerinde bildiği gibi ödenekler Mart ayında serbest bırakılıyor tadilat ve tamirat işlemlerine ancak Mart ayında başlayacağımızdan ve Turizm sezonunda başlayacağından, Turizm sezonunda inşaat işlerinin yapılamayacağından, bu ödenekten faydalanamayacağız. Bu durumu sayın Valimize de bunu anlattım. Sayın Valimizde, 'Biz bu inşaatı İl Özel İdaresinden yaptıralım. Didim için bu çok gerekli bir yer olduğundan biran önce yaptıralım' dedi. Bizde 2012 yılında hem kira parası, hem de tadilat tamirat parası bakanlık tarafından ödenek ayrılamadığından, 2013 yılına kaldı bizim bir şey yapamadığımızdan değil ve şimdide 2013 yılında turizm sezonu gireceği için Bakanlıktan gelecek olana ödenek geç kalmış olacak. Turizm sezonunda inşaat yapamazsınız bu nedenle yine 2014 yılına kalır. Bu sebeplerden dolayı bu işin çözümü Özel İdare'den yapılması. Didim ilçesi başka bir ile ait değil. Bu konuda yardım gösterirseniz, 'Didim Turizm kentidir, Danışma Bürosu' olsun diyorsanız sizden yardın istiyorum yardım bekliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada Turizm Danışma Bürosu için İl Özel İdaresi tarafından ücretsiz olarak 10 yıllığına yer tahsisi yapılması ve binanın tamiratının da yine Özel İdaresi bütçesinden yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
(MB-İK)

07.02.2013 11:59:19 TSI

Editör: Wan Haber