Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, oda bünyesinde 'Bilgisayarlı Muhasebe' ve 'İngilizce' kursu başta olmak üzere talep edilen farklı kursları açabileceklerini belirtti.
Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, oda bünyesinde düzenlenmesi planlanan eğitim kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Döver, "Didim Ticaret Odası şimdiye kadar gerçekleştirdiği eğitim yardımları ve eğitim programlarına yenilerini ekliyor. Önümüzdeki bir ay içerisinde düzenleyeceği kurslar ve mevcut devam eden kurslar ile Didim'de eksikliği hissedilen alanlarda vasıflı elemanların yer almasına fırsat sağlıyor. Şimdiye kadar öncü olduğu kurs ve sertifika programları, seminer ve konferanslarla birçok insanın daha donanımlı olmasına katkı sağlayan, halen devam eden 'Osmanlıca kursu' ile de Osmanlıcaya ilgi duyan halkımızın, ecdadının kullandığı yazma dili ile buluşmasını sağlayarak halkına ve atalarına olan borcunu ödemiş olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Döver, ilk etapta Bilgisayarlı Muhasebe kursu açtıklarını belirterek, "Bir ay içinde gerçekleşecek muhasebe eğitimi programı ile Didim'de hemen hemen her kuruluşun bulmakta sıkıntı duyduğu vasıflı muhasebe elemanı ihtiyacını karşılanmasına katkıda bulunacağız ve gençlerin bu alanda istihdam edilmesine olanak sağlayacağız. Meslek Eğitim Merkezi koordineli yapacağımız hazırlığı bitmek üzere olan Bilgisayarlı muhasebe kursu 14 Ocakta başlayacak ve eğitime 20 kursiyer kabul edilecek. Toplam 120 saat olan eğitim yaklaşık 4 ay sürecek. Kurs Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Odası'nın desteği ile bu alanda çalışmakta olan tecrübeli meslek çalışanları tarafından verilecek. Böylelikle teorik bilginin yanında pratik bilgi de sağlanmış olacak. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımız kimlikleri ile ticaret odasına gelerek kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bu dönemde çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğimiz yabancı dil kurslarına da kayıtlara başlamış olacağız. Böylelikle Didim ekonomisinin can damarı turizm sektörünün ihtiyacı olan yeterli seviyede dil bilen personel eksiğini tamamlamayı Bundan sonra da gerçekleştireceğimiz kurslar ve eğitim programları ile de Didim'de iş arayan kişilerin donanımını artırmayı ve iş arayan insanlar ile istihdam sağlayan işverenleri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
"TALEPLERE GÖRE DE KURS AÇABİLİRİZ"
Döver, gelen talepler olduğu takdirde ve yeterli sayıya ulaşılması durumunda değişik kurslar açabileceklerini ifade etti. Döver, sözlerini şöyle tamamladı: "Odamız bünyemizde kurs açabileceğimiz 3 sınıfımız mevcut; yeterki talep edilsin; Kışın verilecek eğitimler yaz sezonunda ilçemize katkı sağlayacaktır. Bizler Turizmdeki ara eleman sıkıntısı çözülmesi noktasında Servis elemanı ve Mutfak elemanı kursu açmayı planlıyoruz. MEB, TOBB ve İş-Kur'un bu anlamda bir işbirliği var; bu konuda çalışma başlatmayı planlıyoruz."dedi. Döver büyük işletmelerle de diyalog halinde olduklarını ve istedikleri kursu açabileceklerini belirterek "Didim genç nüfusu fazla; Bu anlamda gençlerimiz ne olursa olsun iş olsun mantığından çıkarılarak nitelikli ve donanımlı bir hale getirilerek meslek sahibi yapılmasını önemsiyoruz"
(HÇ-MB-İK)

25.12.2012 14:50:19 TSI

Editör: Wan Haber