Didim Ticaret Odası, 2012 yılının son meclis toplantısını yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Ergun Korkmaz'ın başkanlığında yapılan toplantıda 'Ön Muhasebe' kursu açılacağı belirtildi.
Didim Ticaret Odası 2012 yılının son meclis toplantısı Didim Ticaret Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Meclis Başkanı Ümit Soneren'in izinli olması nedeniyle Meclis Başkan Yardımcısı Ergun Korkmaz Başkanlık etti.
5 gündem maddesi ile toplanan meclisin açılış maddesinde Ticaret Odasının Kasım ayına Oda Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver tarafından okundu. Döver, Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, "Kent Turizmi Kürsel Zirvesine katıldık. Zirve de Turizmin ülke genelinde yüzde 10 büyüme kaydettiğini ve Bakanlığın Turizm yatırımlarına önem verdiği açıklandı. Zirve kapsamında gerçekleşen panellerde kentlerin turizmden pay almak için kimlik kazanması ve markalaşma gerekliliği vurgulandı. Bu kapsamda kentlerin turizme altyapı olarak hazırlanmadan markalaşmaya gidemeyeceği aktarıldı. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı'nın hayata geçirdiği eğitim ve kültür projesi olan Osmanlıca kursları Türkiye'nin 900'ü aşkın merkezinde ve ilçemizde Ticaret Odamızın ev sahipliğinde ve destekleri ile açıldı. Kurs 85 kişi başlangıç seviyesinde, 45 kişi ise 2. etap olmak üzere 130 kişinin katılımı ile sürüyor. Bunun yanı sıra meslek odalarımız ve esnaflarla yaptığımızı görüşmeler sonrasında Ön muhasebe kursu açma gerekliliği doğdu. Oda olarak 120 saatlik bir bilgisayarlı ön muhasebe kursu açmayı planlıyoruz. Bu şekilde ilçemizde ki bir işletmenin eksiği olan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamışta olacağız. Odamız Kasım Ayı içerisinde 3 tiyatro Oyununa da ev sahipliği yaptı. Etkinliklere gerçekleşen katılım Didim'in sosyal faaliyete ne kadar gereksinim duyduğunu da bir kez daha hatırlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım İşleri Daire Başkanlığına yaptığımız ziyarette Turizm Kenti olarak ilan edilen ilçemizin Bakanlığın web sitesinde 'Destinasyonlar, Tatil Yerleri' başlığı altında olmayışı dile getirdik ve ilçemizin internet sitesinde adının yer almasını sağladık. Aydın Fırıncılar Odası ile Fırıncılara Yönelik Hijyen Eğitimi yaparak eğitime katılanlara sertifikalarını verdik. Odamıza 41 yeni üye kaydı gerçekleşti. İlçemizde ki esnaf sayısı artıyor ancak büyüme arz talebi karşılamadığı zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. İlçemiz için esnaf sayısı ile ilgili planlamanın yapılmasının zaman ı geldi. İnşaat Ruhsatların da gerileme var, global kriz 2. Konutu da etkiledi ve pazarda daralmaya yola açtı. İlçemizde ki inşaat sektör temsilcileri de farklı Pazar yaratmak adına Avrupa kanallarında yaptıkları reklamlar ile ilçemizin de tanıtımına katkı sağlıyorlar. Bunun yanı sıra TOBB çatısı altında verilerimiz toplanmaya başlandı" diye konuştu.
2012 yılının son toplantısında ayrıca gelir gider bütçesi görüşüldü. Oda bünyesinde 'Ön Muhasebe' kursu açılması konusunda karar alındı.
(HÇ-MB-İK)

13.12.2012 15:55:51 TSI

Editör: Wan Haber