Didim Belediyesi'nce yapımına geçtiğimiz ay başlanan Kent Meydanı düzenlemesine ilk eleştiri Didim Derneği Başkanı ve Didim Belediye eski Başkanı Mehmet Soysalan'dan geldi. Sosyasaln, Kent Meydanı'nın altına otopark yapılması gerektiğini belirtti.
Didim Belediyesince yapımına geçtiğimiz ay başlanan Kent Meydanı düzenlemesine ilk eleştiri Didim Derneğinden geldi. Belediye tarafından belirlenen alan üzerinde kazı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan yapılacak Kent Meydanının altına otopark yapılması gerektiğini dile getirdi.
Soysalan, "Yapımına başlanan tören alanı çevresinde resmi kurumların yanı sıra halkın da toplanacağı bir alan olacaktır. Didim'in yakın geleceğinde bu alanda konser, gösteri, miting gibi bir takım etkinliklerin yapılacağı düşünüldüğünde kent merkezi olacak bu alanda otopark ihtiyacının artacağı kaçınılmazdır. Ana arter olarak Atatürk Bulvarı'nda halen otopark sıkıntısı yaşanmaktadır. Yakın bir gelecekte otopark olarak en uygun alan olarak burası belirlenecek ve üzerinde yapılan tüm imalatlar boşa gidecektir. Kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi ve paralel sokaklarda otopark sıkıntısı çekilmez bir hale gelmiştir. Yapılaşma tamamlandıkça bırakın park etmeyi, sokaklarında araç trafiğine izin vermeyecek hale gelecek ve muhtemelen yollarda trafik tek yön işleyecektir. En kısa sürede otopark yönetmeliğinin uygulanmaya başlanması zorunluluktur. Daha fazla zaman kaybetmeden parsel içlerinde (bina altlarında ve bahçelerinde)otopark sorununun çözülmesi gerekir. Otellerden konuta çevrilerek kullanım değişikliği getirilen parsellerde de bu konu göz önüne alınarak giriş katları boşaltılıp otopark yapılma önkoşulu getirilmelidir" dedi.
(HÇ-MB-İK)

12.01.2013 14:02:49 TSI

Editör: Wan Haber