Kısa adı DİTAB olan Didim Turizm altyapı Hizmet Birliği 2013 yılı yurt dışı tanıtım fuarları kapsamında bu yıl ilk kez Belçika-Brüksel turizm fuarına katıldı.
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin 2013 yılı programı çalışmaları kapsamında, Utrecht, Emitt ve Varşova turizm fuarlarından sonra 31 Ocak4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Belçika-Brüksel turizm fuarına katıldı. Didim'i fuarda DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ve eşi Zehra Bankoğlu, DİTAB Encümen Üyesi Ersin Karakış, DİTAB turizm danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ve Raffinesse Travel sahibi ve eşi Sevim Atilla ve Garden Of Sun Pazarlama Müdürü Gürsel Akbaş katıldı.
"TÜRKİYE EN İYİ TURİZM ÜLKESİ SEÇİLDİ"
İlk kez katılım sağlanan fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu Ülkemiz Türkiye'nin Tur operatörleri, Turizm Federasyonu ve Fuar organizasyonu tarafından yılın en iyi Turizm ülkesi olarak seçildiğini belirterek " Uluslararası Brüksel Turizm ve Tatil Fuarı ilk gün profesyonellerin ve meraklıların hizmetine açıldı. 4 Şubat'ta sona eren fuarda; Türkiye, tur operatörleri, Turizm Federasyonu ve fuar organizasyonu tarafından yılın en iyi Turizm ülkesi olarak seçildi. İlk gün verilen resepsiyonda, Türkiye standını hizmete açan Kültür ve Turizm Müşaviri Kenzi Güzel Çulhaoğlu'nun konukları arasında Büyükelçi Mehmet Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Ticaret Müşaviri Dr. Tuluğ Gürakan, Askeri Ataşe Kurmay Albay Ömer Faruk Demirbilek, Emniyet müşaviri Hüseyin Tunçoğlu ile tur operatörleri yer aldı. Büyükelçi Mehmet Hakan Olcay Didim standını ziyaret etti ve Didim turizmi üzerine sohbette bulunduk. Brüksel'de faaliyet gösteren Türk gazeteciler de Türkiye ve Didim standını ziyaret ettiler. Yeni Haber, Binfikir ve Zaman gazetelerinde Ülkemiz ve Didim standı çalışmalarıyla ilgili haberlere yer verildi. Birçok turizmci, tur operatörü ve acente temsilcileriyle görüşmeler yapıldı."dedi.
"İYİ Kİ FUARA KATILIM SAĞLANMIŞ"
Didim olarak Belçika fuarına katılmanın doğru bir çalışma olduğunu dile getiren Bankoğlu "Didim için turist çeşitliliğini ve sayısını artırma çalışmalarımız sırasında katıldığımız diğer fuarlara ilaveten İlçemiz turizmcilerinin Brüksel fuarının faydalı olacağı tavsiyesi üzerine bu fuarı programımıza alarak katılım sağlamamızın doğru karar olduğunu ilk günden itibaren gözlemledik. Yaklaşık 60 Ülkenin iştirak ettiği Brüksel fuarında Türkiye ve Didim standı beklentimizin üzerinde ilgi gördü. 2012 yılında Belçika'dan Ülkemize 608 Bin 71 turist gelmiş olmasının avantajı ile birçok ziyaretçinin Didim'i bilmeleri ve daha öncesinde Didim'e gelmiş olmaları, bundan sonra bu bölgeyi çalışma alanımıza almamızın çok yararlı olacağını göstermiştir. Didim standına ziyaretçilere broşür, otel rehberi, kitap ayracı, Didim amblemli kalem, Belediyemizin yaptırdığı bez çanta, Aydın Ticaret Borsası'nın özel olarak hazırlattığı promosyon incir, CD ve otellerimizin tanıtım ve promosyon malzemeleri dağıtıldı. Belçika'da yaşayan birçok vatandaşımızın da bulunduğu ziyaretçilerin bilinçli olarak Didim ile özel olarak ilgilenmeleri neticesinde fuarın 4. günü malzemelerimizin tamamı tükendi. Fuar boyunca Brüksel Kültür ve Turizm Müşaviri Kenzi Güzel Çulhaoğlu bizlerle yakından ilgilendi. Fuar bitiminden sonra Brüksel Turizm Müşavirini Büyükelçilikteki makamında ziyaret ettik. Ülkemizin ve Didim'in turizmi hakkında önemli değerlendirmeler yaptık. Önümüzdeki süreçte Belçika'da Didim'in özel tanıtımı için işbirliği yapma kararı aldık. Bunun ilk adımı olarak Müşavirliğimizin destekleriyle seçkin gazeteci ve turizmcilerden oluşacak bir Belçikalı heyeti bu yıl içerisinde Didim'e davet ederek bir tanıtım kampanyası başlatmak için prensipte anlaşmaya vardık" diye konuştu.
(HÇ-MB-İK)

06.02.2013 14:17:33 TSI

Editör: Wan Haber