Didim Devlet Hastanesi bünyesinde kullanılmak üzere 15 adet tekerlekli sandalye ile 4 adet hasta başı monitörü alındığı bildirilirken, ayrıca kan trans vizyon merkezinin yenilendi.
Didim Devlet Hastanesi bünyesinde kullanılmak üzere çeşitli alet ve ekipmanlar alındı. Hastaneye gelen yürüyemeyecek yada yaşlı hastaların kullanımı için 15 adet tekerlekli sandalye alındığını belirten Didim Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşleri Müdürü Mustafa Çelik "Bu sandalyelerin tanesinin 950 TL'ye alındı; Döner Sermaye bütçesinden bunun ödeneği karşılandı. Bunun dışında 4 adet hasta başı monitörü alındı. Monitörlerin tanesi 5 Bin TL'ye mal oldu ev toplamda 20 bin TL'lik bir maliyet söz konusu oldu."dedi.
Çelik ayrıca Hastane bünyesinde hizmet veren Kan trans vizyon merkezinin yenilendiğini ve yeni ekipmanların alındığını kaydetti. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden bir adet Diş Ünitesinin hibe edildiğini de kaydeden Çelik, hastanede kullanılmak üzere yeni bilgisayarlarında alındığını sözlerine ekledi.
Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Aydoğan ise, Didim Devlet Hastanesinin 50 yataklı bir hastane olduğunu ve yatak sayısına göre doktor atamasının yapıldığını hatırlatarak "Bu düzenlemeyi de Sağlık Bakanlığı yapıyor; doktor atamaları yatak sayısına göre yapılır. Bunun da halkımızda bilinmesini istiyoruz" dedi.
(HÇ-MB-İK)

09.02.2013 11:01:17 TSI

Editör: Wan Haber