Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin 20 sayılı meclis kararına istinaden Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlar köyüne yapılacak okul için 50 Bin TL maddi yardım yapılmasına karar verildi.
Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili Figen Cevrem Gürsoy katılmadı. Toplantı öncesinde verilen önerge ile Sağlık İşleri Müdürlüğünün talebi 12. madde olarak gündeme alındı. Gündemin ilk maddesinde 2013 yılı içinde 657 sayılı D.M.K.'nun 4/B bendi uyarınca çalıştırılacak sözleşmeli personelin durumun görüşüldü. Didim Belediyesinde çalışan 20 sözleşmeli personelin kadrosu 1 yıl süre ile uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi. 35 geçici işçinin 5 ay 29 günlük çalışma talebi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın yurt dışı izni görüşüldü. Başkan Kamacı'nın Hollanda fuarına katılması için istenen izin oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca DİTAB'ın tanıtım amaçlı katılacağı fuarlara belediye meclis üyelerinin 3 kez katılması ve ücretlerinin de belediye meclis bütçesinden karşılanması kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde ise Mali Hizmetler Biriminin, birimler arası ödenek aktarması konusu oy birliğiyle kabul edildi.
"VAN'A OKUL İÇİN 50 BİN TL YARDIM"
Gündemin beşinci maddesinde ise Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin 20 sayılı meclis kararıyla Van'da yapılması planlanan Okula maddi destek konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Türkiye'nin her yerinde bu bölgeye yardım olduğunu ve Van'da bir felaketin yaşandığını belirterek Eğitime yapılacak yardımın hoş olacağını kaydetti. Van'ın Erciş ilçesine bağlı Bayramlar köyüne yapılacak okul için Didim Belediyesince 50 Bin TL maddi yardım yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. Gündemin altıncı maddesinde Gelir İdaresi Başkanlığı Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı, Didim Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün 22.11.2012 tarih 18538 sayılı yazısı ele alındı. Yazıda Komisyon üyelikleri için temsilci istendiği bildirilirken komisyona Didim Belediyesi adına Asil üyelik için Ahmet Karaoğlu, yedek üyelik için ise İbrahim Eray oy birliğiyle seçildi. Gündemin yedinci maddesinde ise 02.10.2012 tarih 78 sayılı Belediye Meclis Kararına Kaymakamlık İlçe Malmüdürlüğünün yaptığı itiraz görüşüldü. Mal Müdürlüğünün yaptığı itiraz oy birliğiyle ret edildi.
"İLK KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI ONAYLANDI"
Gündemin sekizinci maddesinde ise 232 ada 16 parsel için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı ele alındı. Söz konusu yerin Altınkum Polis karakolu ile Medusa disko arasında kalan yer olduğu ve 3. derecede Arkeolojik sit alanı olduğunu belirtildi. 35 dönümlük alan için Didim Belediyesince hazırlanan Koruma amaçlı imar planının Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları koruma kurulunda geçtiği, hazırlanan planın Kurula yeniden gönderilmesi gerektiği belirtilirken yerin özel proje alanı olarak onaylandığı bildirildi. Başkan Kamacı Koruma amaçlı imar planının kabul edilmesini memnuniyet verici olarak kabul ederken "Bu bizim kabul edilen ilk koruma amaçlı imar planımız; buranın yer sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı; burası açık hava alanları ve sergi alanları olabilir. Günü birlikte kullanabilir"dedi.
Koruma amaçlı imar planı daha önce hazırlandığı şekilde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Carrefour Mağazası trafo yeri değişikliği teklifi görüşüldü. Hazırlanan rapor oy birliğiyle ertelendi. Gündemin onuncu maddesinde ise Karakuyu Mevkii 496 ada 1 parsel ile 497 ada 1 parsele ait plan değişikliği teklifi ele alındı. Komisyon raporu doğrultusunda teklif oy birliğiyle ret edildi. Gündemin on birinci maddesinde Manolya Kooperatifi Cumhuriyet Caddesi yol kenarı arsalarında ticaret alanı düzenleme çalışması ele alındı. İmar komisyonun raporu oy çokluğuyla kabul edilirken AKP'li Kadir Karakaya ret oyu kullandı. Gündemin on ikinci maddesinde ise Sağlık İşleri Müdürlüğünün talebi görüşüldü. Huzurevinin iç hizmet yönetmeliği hazırlanması konusunda oy birliğiyle karar verilirken, yönetmeliğin Sağlık Komisyonunca hazırlanmasına karar verildi.
(HÇ-SK-İK)

04.12.2012 17:00:04 TSI

Editör: Wan Haber