AK Parti Didim İlçe Teşkilatı, Didim'in en önemli sorunları arasında yer alan 75. Yıl Sanayi Sitesi'nde yaşanan son durumla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Didim'in en önemli sorunları arasında yer alan ve 400'e yakın esnafında bulunduğu 75. Yıl Sanayi Sitesi'nde gelinen son durumla ilgili olarak AK Parti Didim İlçe Teşkilatı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Aydın Yılmaz'da katılırken, İlçe Başkanı Hilmi Erbaş gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi.
Dernek Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı açıklamada, tüm esnaflara her bir esnafa düşen ot bedeli miktarının ödemeleri konusunda çağrı yaparak, "Bu parayı belirlenen süre içerisinde toplamazsak burayı yıkarlar; yasal yollarla bu işi çözelim ve herkes üzerine düşüne yapsın" dedi.
75. Yıl Sanayi Sitesi'nde geçmişte bu yana yaşanan süreçlere ilişkin olarak bilgiler veren AK Parti Didim ilçe Başkanı Hilmi Erbaş da, "Teşkilat olarak biz sürecin başında değiliz sorunu da biz yaratmadık ama çözüm tarafındayız; ben ve bende önceki ilçe başkanlarımız da bu anlayışla çalıştılar. 605 dönüm alan planlanmak üzere mera alanı dışına çıkarılmışken bu alan daha sonra 793 dönüme çıktı. 793 dönümlük alan için ise 20 yıllık ot bedeli olarak ta 1 Milyon 783 bin TL olarak belirlenmiş. Bunun için de 6 aylık süre verilmiş. Konuyla ilgili de davalarda açılmış. 25 Kasım 2012 de Mera komisyonu karar alarak bu yeri yeniden 605 dönüme düşürmüş. Beton santralleri bunun dışına çıkarılmış. 605 dönüm alan büyük; bunun 150 dönümüne yakın kullanılıyor. Bununda bu alanın küçültülerek 393 dönüm alana çekildi. Zaten bu yerde kaolitik sorunlar var; imar planının çözemeyeceği yerler var. Birbirinde kopuk tesisler var. Bu sizler içinde sorun; Bunun için bir çıkış yolu lazım; bu nedenle bu alanı 393 dönüme çekme fikri oluştu; neden bu ilk etapta yapılmadı diye de sorular gelebilir? Karayollarının yol çalışması sürüyor. Bu kapsamda 65 dönümlük bir alan yol çalışması içerisinde; bu 65 dönümlük alanın ot bedeli de 146 bin TL; bu ücreti Karayolları ödeyecek. Yine VİNSAN alanı var; bur yer belediyeye ait; buranın ot bedeli de 500-600 Bin TL civarında; Bu ücreti belediye ödemesi gerekirken belediye bunu ödemeyeceğini söyledi. Bu alan dışarıda bırakıldı; yoksa bu bedeli siz ödeyecektiniz" diye konuştu.
"SANAYİ SİTESİ KİRLİLİĞİ VAR"
Erbaş, alanı küçültme sebebinin ise esnafın üzerindeki yükü azaltmak olduğunu belirterek, "Şu an 393 dönümlük yer için 885 Bin TL ot bedeli ödenecek. Merkezde ve beldelerde 7 sanayi sitesi var ve biri daha kurulması için çalışma başlatmış; bununla beraber bu sayı 8 olacak. Didim'de sanayi sitesi kirliliği ve çöplüğü var. Bundan da zarar gören siz olursunuz. Didim'in yeni bir sanayi sitesine de ihtiyacı yok. Bu yerler doğrudan satışı olacak. Herhangi bir ihale olmayacak. Yürüttüğümüz süreç ile bunun arasında bir bağ yok" şeklinde konuştu.
AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Aydın Yılmaz ise, toplantının sonunda esnaflara seslenerek "Dernek Başkanımız sizlere paraların ödenmesi konusunda çağrı yapıyor. Ben samimiyetine inanıyorum. Biz işin yasal yollardan çözümü noktasında varız. Paranın toplanması ödenmesi konusu dernek, kooperatif ve sizin aranızda ama paralar ödenmedikçe sorun çözülmez" ifadelerini kulandı.
(HÇ-MB-İK)

26.12.2012 14:20:37 TSI

Editör: Wan Haber