CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, toplumun bilgilenmesini, yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan gazetecilerin yaşadıkları büyük sorunların yanında; basının giderek önce şirketleşmesi, sonra da holdingleşmesi basının özgürlüğünü kısıtlayan en önemli etkilerden olduğunu bildirdi.
Dibek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda;
"Yatay ve dikey tekelleşmeden holdingleşmeye evrilen basın sahipliği nedeniyle gazeteciler sürekli olarak işten çıkarılma tehdidi altında çok düşük ücretlere çalıştırılmaktadır. Günümüzde işsizlik oranlarında gazetecilerin yeri maalesef çok üstlerdedir. 10 Ocak'ta çalışamayan gazeteciler de unutulmamadır.
Basındaki tekelleşme, şirketleşme ve holdingleşme yerel basının gelişmesi önünde de büyük engel teşkil etmektir. Yerel basın, yurttaşın tüm sorunlarının dile getirilmesini, kamuoyu yaratmasını sağlayan, vatandaşın sorunlarının çözümünde büyüt etkisi olan bir yapıdır. Bu yapını korunması tüm yurttaşların yararına bir uygulamadır.
Yukarıdaki duygu ve düşünceler ile tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Gününü kutlar, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması ve gazetecilerin özlük haklarının düzeltilmesi ile 10 Ocakların yine bayram olmasını dilerim" kaydetti.
(ŞG)

10.01.2013 14:25:48 TSI

Editör: Wan Haber