DHMİ'nin 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Selahaddin Eyyubi Havalimanında düzenlenen iftar, ilçe protokolü ile havalimanı çalışanlarını bir araya getirdi.  

Havalimanı Müdürü Taner Ödemiş, iç hatlar terminalinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Selahaddin Eyyubi Havalimanının 2015'te açılmasıyla vatandaşa hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

"Aslında 2013 yılında açılması planlanan Selahaddin Eyyubi Havalimanı 99 kez terör olaylarına maruz kalmasına rağmen 2015 yılının Mayıs ayından bu yana Hakkari halkına hizmet vermektedir. 2016 yılının birinci ayında 1 milyon kapasite yolcusu olan havalimanı 40 bin yolcuyla başlamasına rağmen 200 bin yolcu sayısına ulaşarak rekor kırmıştır. Hedefimiz daha da yükselmektir. Havayolu şirketlerinin sayısını artırarak Hakkari'den daha fazla seferin yapılmasını hedefliyoruz."

Havalimanını tanıtan slayt gösterisinin katılımcılara izletildiği program sonunda kutlama pastası kesildi. 

İftara, Garnizon Komutan Vekili Albay Mahmut Büyükcıngı, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Yüksekova Sanayi Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Pınar da katıldı. (AA)

Editör: Wan Haber