İstanbul Emniyeti tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Taylan Tanay'ın duruşma salonu önünde açıklama yaptı.
İstanbul emniyeti tarafından terör örgütü DHKP-C yönelik düzenlen operasyon kapsamında tutuklanan avukatlardan Selçuk Kozağaçlı ve Taylan Tanay tutuklama kararının yüzlerine okunmasının ardından duruşma salonu önünde kısa birer açıklama yaptı.
Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı, "Bu kavga devrimci avukatların. Daha önce tutsak ettikleri avukat arkadaşlarımız için nasıl mücadele ettiysek şimdi de bizim için ediyorsunuz. Bundan çok büyük gurur duyuyoruz. Burada bize sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bürolarımız açık, açık kalacak. Derneğimiz açık, açık kalacak. Nasıl savcılık yapmaları gerektiğini öğreteceğiz. Nasıl yargıçlık yapmaları gerektiğini öğreteceğiz" dedi.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ise meslektaşlarına "Fiziki olarak kısa bir ara veriyoruz. Mücadelemiz içerde de sürecek. Çok bedel ödedik. İlk kez tutuklanmıyoruz. Bu mücadele kesintisiz olarak devam ediyor. Bizi tutuklayarak bu mücadeleyi sekteye uğratacağını sananlar yanılıyorlar. Biz işçilerin, öğrencilerin, ezilenlerin ve yoksulların, bu ülkede kim eziliyorsa her bedeli göze alarak bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde seslendi.
İki avukat daha sonra cezaevine gönderildi.
(YM-ET-Y)

21.01.2013 14:18:35 TSI

Editör: Wan Haber