İzmir'in aralarında bulunduğu yedi ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili yeni bilgilerin gün yüzüne çıktığı belirtildi.
Yedi ilde sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonların İzmir ayağında 20 adrese eşzamanlı olarak saat 04.30'da polis baskın düzenledi. Baskın sonucu aralarında 1 belediye işçisi, 2 öğretmen ile çok sayıda öğrencinin bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı. Polis, bir yıl boyunca yaptıkları teknik takip sonucu yapılan operasyonları yabancı ülke temsilciliklerine ve bazı polis merkezlerine olası bir saldırı gerçekleştirme ihtimali ve örgütsel dökümanların yok edilmesi ihtimaline karşı erkene aldı.
Türkiye genelinde son dönemlerde özellikle polis ekiplerine yönelik eylem gerçekleştiren terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak toplam 7 ilde eşzamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonların İzmir bölümünde geçen gün sabaha karşı 04.30 sularında İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve birçok şubeden toplam 500 polisin katıldığı operasyonlarda aralarında Ege Öğrenci Gençlik, İzmir Özgürlükler, İzmir Temel Haklar ile Devrimci Alevi Komitesi gibi derneklerin bulunduğu 20 adrese eşzamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda, aralarında 2 öğretmen, 1 belediye taşeron işçisi ve çok sayıda öğrenci olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. İzmir'de aranan 1 dersane müdürü öğretmen olmak üzere 2 kişi de İzmit'te yakalanıp İzmir'e getirildi. Ayrıca operasyonlarda örgütün Ege Bölge Sorumlusu Selda B'nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin her yerde arandığı bildirildi.

BELGELERİ SOBADA YAKAMADAN YAKAYI ELE VERDİLER
Operasyonlarda, örgütsel dökümanlar, şifreli notlar ve polisin gizli bölmelerde gizlenmiş flash bellekle ele geçirdiği ve bu belgelerin incelenmesinin sürdüğü ifade edildi. Polisin, derneklerde yaptığı aramalarda ilginç detaylarla karşılaştığı belirtildi. Örgütün, vatandaşları kendi yanına çekmek, yasadışı eylemlerini yasal olarak lanse etmek için Ege Bölgesi'nin sembolü "Efe ve Zeybek" figürlerini kullanarak halkı, "Atalarınız Efeler ve Zeybekler yönetime karşı halk için isyan etti" söylemleriyle kandırmaya çalıştıkları ileri sürüldü. Örgütün bu amaç kapsamında özellikle cezaevindeki örgüt mensuplarına "Zeybek Ateşi" isimli dergi hazırlattığı belirlendi. İçinde örgüt üyelerinin söylemleri yer alan dergiler, sözde yasal gençlik derneği olan Bornova'daki dernekte yapılan aramalarda bulundu. Gözaltına alınan 17 zanlının işlemlerinin Terörle Mücadele Şubesi'nde sürdüğü, aralarında Ege Bölge Sorumlusu Selda B'nin de olduğu üç kişinin arandığı belirtildi.
(TG-HO-Y)

20.01.2013 09:40:04 TSI

Editör: Wan Haber