İzmir'in de aralarında bulunduğu yedi ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada, bir dernek binasındaki duvara asılı tablonun arkasında saklı bulunan flaş bellekteki gizli dosyanın şifresinin 'Yunanistan' olduğu ortaya çıktı.
Türkiye'nin çeşitli illerinde bir süredir eylemler düzenleyen terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'nın koordinesinde çalışma başlatıldı. Polisin çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte geçen cuma günü, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu illerde yapılan eşzamanlı baskınların İzmir ayağında 17 kişi gözaltına alındı. Üst düzey kamu görevlileri ile polis ve askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen şüphelilerin, takip sırasında, karakol ve yabancı ülke temsilciliklerine yönelik keşifleri de fiziki takiple belirlendi.
Şüpheliler, sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilirken, operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilenler arasında yer alan E.Ö'nün, geçen eylül ayında polisin operasyonuyla suikastlarda kullanılacağı ileri sürülen tabancayı İzmir'e getirdiği sırada yakalandığı, ancak operasyonun açığa çıkmaması için sadece Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan hakkında işlem yapıldığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bu arada, Özgürlükler Derneği'ndeki aramalar sırasında polis, duvara asılı yağlı boya tablonun arkasına gizlenmiş flaş bellek ele geçirdi. Ekiplerin çabaları sonrasında flaş bellekteki dosyanın şifresi çözüldü. İçerisinde örgütün İzmir'deki yapılanmasına yönelik bilgi bulunan dosyanın şifresinin ise 'Yunanistan' olduğu ortaya çıktı.

ÜÇ KİŞİ ARANIYOR
İzmir'de gözaltına alınan ikisi öğretmen 17 kişi, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Emniyetten çıkışta bazıları, slogan atarak polis aracına binmemek için direndi. Haklarında yakalama kararı bulunan örgüt üyesi üç kişinin daha arandığı bildirildi.
(EA-HO-Y)

21.01.2013 16:26:37 TSI

Editör: Wan Haber