Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasına itiraz edildi.
Mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde, Prof.Dr. Köksal Bayraktar ile Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanı Hasan Fehmi Demir'in de aralarında bulunduğu 78 avukatın imzası bulunuyor. Yapılan itiraz öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 30 avukat, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasını protesto etti. 'Tutsak avukatlar serbest bırakılsın' pankartı açan grup adına, soruşturma kapsamında sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan tek avukat olan Efkan Bolaç bir açıklama yaptı. Bolaç, açıklamada meslektaşlarının sahte belgeler ve hiçbir delil olmaksızın tutuklandığını iddia etti.
Yapılan açıklamanın ardından avukatlar Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli 2 nolu sorgu hakimliğine ''dosyadaki kısıtlamanın kaldırılması'' ve 1 nolu sorgu hakimliğine de ''tutuklulukların kaldırılması'' taleplerine ilişkin birer dilekçe sundu.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na soruşturma aşamasındaki tüm belgelerin birer örneğinin kendilerine verilmesi konusunda taleplerini içeren bir dilekçe sunan avukatların, tutukluluğa itiraz dilekçesinde ÇHD üyelerinin yanı sıra Türk Ceza Hukuku Derneği Başkanı Hasan Fehmi Demir ile Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Fikret İlkiz ve Duygu Yarsuvat gibi avukatlarında aralarında yer aldığı 78 avukatın imzası yer alıyor.
(YM-ÇK-HO-Y)

28.01.2013 15:04:42 TSI

Editör: Wan Haber