Kızı DHKP-C operasyonunda tutuklanınca örgüte tepki gösteren baba Hüseyin Yücel'in Ankara'daki evinin önünde otomobili kundaklandı. Yücel, Ankara'da kayınpederine ziyarette bulunduğu esnada aracının DHKP-C örgütü tarafından yakıldığına işaret etti.
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda kızı Duygu Yücel'in tutuklanmasının ardından örgüte tepki gösteren baba Hüseyin Yücel'in Ankara'daki evinin önünde otomobili kundaklandı. Yücel, yaptığı açıklamada, Ankara'ya geldiği gün kayınpederine ziyarette bulunduğunu anlatarak, o esnada aracını yakıldığını ve komşularla aracını söndürdüklerini ifade etti. Arabasının DHKP-C tarafından yakıldığına işaret eden Yücel, başka bir düşmanı ve arabasını yakacak başka bir kimsenin olmadığını söyledi. Yücel, sadece hakkını geri almak için mücadele ettiğini belirterek, "Benim 20 senelik emeğimi elimden aldılar, çaldılar onu geri almak için mücadelemi bu yönde devam ettiriyorum. Benim hakkımı, kazanmadığı bir şeyi kimse alamaz. Kimse çocuğumu elimden alamaz" diye konuştu.
Kızının örgüt içinde bir faaliyeti olduğunu düşünmediğini söyleyen Yücel, "Kızımı, toz pembe şeylerle kandırdılar. 'Kadınlara özgürlük iste', 'öğrenciye parasız eğitim iste' dediler. Kızım bunları hak olarak görüyor, doğrudur haktır ama örgüte bağlı hareket ettiği için suç olduğunun farkında değildir. Bunlar bir şekilde suç işletiyorlar" dedi.
Kendisinin herhangi bir tehdit almadığını belirten Yücel, "Ankara'da bir kızım var. Onu arıyorlar. 'Senin baban televizyona çıktı, şöyle dedi, böyle dedi', 'Annen ve baban ne zaman Ankara'ya geliyor' diyorlar" şeklinde konuştu.

"GARİBAN VE FAKİR İNSANLARIN ÇOCUKLARINI KANDIRIYORLAR"
Yücel, konuşmasında şunları kaydetti:
"Kızımı ben bir şekilde oradan çıkartacağım başka yolu yok. Benim kızım suçsuzdur, er yada geç çıkacaktır. Örgütün kızımı içeri aldırmasının sebeplerinden birisi de; Kızım onlara biat etmediği için tutuklattılar. Tutuklattılar çünkü, Ankara'ya gelecek sınavlara girecekti. Sınavlara girmeden tutuklattılar çünkü sonrasında 'Bu devlet senin okuma hakkını aldı' diyecekler ki kızımın kafasını karıştıracaklar. Dava budur. O da; 'Ben ne yapacağım bundan sonra, hayatım kaydı' diyecek. Ondan sonraki senaryo meydandadır, örgütün planı budur. Gariban ve fakir insanların çocuklarını kandırıp, bu şekilde kullanıp sağda solda adam öldürttürmek, üzerlerinden para kazanmak için yapıyorlar. Ben senin davana bakacağım diyorlar; Sen kimsin? Ben seni tanımıyorum ki. Haksızlığa uğrayan insanların haklarını savunuyorsunuz, nasıl olacak bu şekilde."
"Benim çocuğum suçsuzdur, onu o aşamaya getiren insanlar suçludur" diyen Yücel, "Benim çocuğumu devlet tutuklamamıştır, benim çocuğumu esas tutuklayan 'Özgürlük, demokrasi, devrimciyim' diyen insanlardır. Benim çocuğum şu anda cezaevinde tutsak değildir, o adamların elinde tutsaktır" şeklinde konuştu.
(EY-YHY-Y)

28.01.2013 18:11:45 TSI

Editör: Wan Haber