Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 7 ilde birçok adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Merkezi'nde yapılan aramalar devam ediyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Ankara, İstanbul ve İzmir'inde bulunduğu 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında, ÇHD Genel Merkezi'nde arama yapıyor. Arama yapılan ÇHD binasının sokağındaki giriş ve çıkışlar emniyet ekipleri tarafından kapatıldı. Aramalara, 5 avukatın eşlik ettiği, Ankara Barosu'ndan temsilcilerin de bulunduğu ve Avukat Hakları Merkezi'nden avukatların da aramaya katıldığı öğrenilirken, arama esnasında bürodaki evrakların tarandığı ve bilgisayarlardan örneklerin alındığı kaydedildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın bürosu da aranıyor.
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş aramaların yapıldığı Kızılay'da bulunan ÇHD binasına gelerek, yetkililerden aramalar hakkında bilgi aldı.

"SAVUNANLARIN GÜVENCEDE OLMADIĞI BİR ÜLKEDE KİMSE GÜVENCEDE DEĞİLDİR"
Daha sonra gazetecilerin aramalara ilişkin sorularını cevaplayan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, AK Parti despotizminin gitgide faşizme dönüştüğünü savurarak, "Bunun en önemli halkalarından bir tanesi bu. Savunanların güvencede olmadığı bir ülkede kimse güvencede değildir. Aramalarla ilgili hukuksuzluklar var, kişiye yönelik suçlama olduğu halde dernekte arama yapılıyor. Bu konuda hukukun incelikleriyle uğraşmanın çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bir davetle gelebilecek hukukçuların bu şekilde peşlerine düşülmesi anlaşılır değil. Bu işleri yapanlar bu ülkeyi terk etseler de hukukçular terk etmez" dedi.

"İNSAN KALMANIN SORUŞTURMA KONUSU OLMAMASI LAZIM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Paris'te öldürülen PKK'lılardan Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretine gitmesine ilişkin uyarılarının hatırlatılarak, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e, "Kılıçdaroğlu ile gelince ne konuşacaksınız?" sorusu üzerine, "Güzel şeyler konuşacağız, kötü şeyler olmaz" cevabını verdi.
Aygün, DHKP-C operasyonu kapsamında yapılan aramalara ilişkin ise, "İnsan kalmanın soruşturma konusu olmaması lazım" dedi.
Aramalara ilişkin gazetecilere açıklama yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da, "BDP olarak 4 yıldır bu operasyonlarla karşı karşıyayız. Bu operasyon birden fazla mesaj içeriyor. Hükümet itiraz kabul etmiyor ve her itiraz bu şekilde karşılık buluyor. Asla ve asla kimsenin kişi ve hukuk güvenliği yoktur" dedi.
DHKP-C operasyonu kapsamında ÇHD Genel Merkezi'nde yapılan aramalar sürüyor.
(SPS-SU-ÖZ-Y)

18.01.2013 13:43:02 TSI

Editör: Wan Haber